11 svibnja 2012 Autor: Lidija Škole

Tri vježbe proljetne škole su za nama

Tri vježbe proljetne škole su za nama

Odrađena je treća vježba alpinističke škole. Preostale su još dvije u okolici Rijeke te jedna (26. i 27. svibnja) u Paklenici. Velika zahvala instruktorima koji su do sada pomagali. Niže kratki rezime do sada odrađenog.

Nakon uvodne vježbe koja je zbog kiše bila na bolderu, druge vježbe koja je odlično odrađena u suncem okupanoj Veloj Dragi, uslijedila je i treća vježba, s neizvjesnom prognozom te je odlučeno da se krene prema Istri u potrazi za suncem – jesmo li ga pronašli? Piše nam tečajka Lidija…

Vikend je za nama, utisci nisu izostali…

Penjalo se u Rovinju. Popularno penjalište koje se nalazi nekih 20-tak metara od samog mora u zaštićenoj park šumi Zlatni rt(Punta Corrente). Polazak iz Rijeke u 8h, kava u Rovinjskom selu i na penjalištu smo oko 10h. Razgibavamo se, vjetrimo pedule (nekima su zaostale u torbi još od Vele Drage) i krećemo…

“Iskusni” postavljaju uže i tečajci mogu krenuti. Uglavnom lakši smjerovi. Penjemo i sve smo bolji. Naravno u međuvremenu izrada sidrišta i alke u sjeni bora. Izmjenjujemo se. Neki od nas penju već sami kao “prvi”, a neki zaostaju na pola puta uz potporu sviju. Užasno je toplo, već je 13h, sunce prži al Pečenko se neda. Najbolji je među nama. Radimo neke super fotke, stvaramo uspomene za poslije. “Mentol” grmi ispod bora, ali “Kamilica”ublažava situaciju. Dogovor je pao. Andriću kupujemo majicu “Oprosti” za svaki krivi odgovor na pitanje o sidrištu. Kraj je dana. Guramo se na roštilj i toplu kupku kod Jana, ali ovaj ostaje tvrd. Samo najhrabriji ostaju(nas 12) i krećemo prema kampu. 65kn po osobi i već montiramo šatore.

Lovranski i radler od limuna(za ove slabije). Boca istine. Plačemo od smijeha…Svatko prepričava kako se zaljubio u penjanje. Ponoć je i Rafaja smo smekšali – Lyndača vadi stolicu iz auta i zamotava Rafaja u dekicu na tigrasti uzorak. Neki od nas su bolesni pa odlaze na raniji počinak.
Negdje oko 4h počinje pljusak. Čekamo da prestane, ali vrijeme nas ne služi. Ideja je Dvigrad. Čekamo do 10h. Zaobilaznim putem idemo ka Rijeci i stajemo ne bi li se predomislili. Vikend je gotov. Ništa od Dvigrada, ide se na boulder.. Ponavlja se abseil i penje se.
Ostaje nam Kamenjak sljedeći vikend i jako smo sretni zbog toga!