29 travnja 2013 Autor: Ana Troskot RAK

Treća vježba ljetne alpinističke škole

Treća vježba ljetne alpinističke škole održana je 20. i 21.04. prvobitni plan bio je dvodnevnu vježbu odraditi na Kamenjaku. Ali zbog vremenskih (ne)prilika naš se plan ipak malo promijenio.

S Delte smo na Kamenjak krenuli u 8:00. Ovo je već naša treća vježba i moram priznati da sam kod sebe primijetila određeni napredak. Barem što se pakiranja opreme tiče. Naime, spadam u kategoriju onih koji iz nepoznatog razloga rado nose vrećice u rukama. Tako sam na prvu vježbu u Velu Dragu krenula sa školskom  torbom na leđima noseći pritom u lijevoj ruci uže a u desnoj ostatak opreme. Spuštanje od parkirališta do penjališta je bilo nezaboravno iskustvo. A i put natrag nije bio neka žurka. Uglavnom, sada sam imala sve na leđima.

U subotu smo ponavljali ono što smo do sada naučili: uzlove, rad ruku, prevezivanje na sidrištu bez sponke, izradu sidrišta i opremu. Nakon ponavljanja starog gradiva instruktori su nas upoznali i sa pripremom za Abseil.

Budući da je na Kamenjaku nemilice puhalo, a i prognoza za nedjelju  nije bila neka sreća odlučili smo nedjeljnu vježbu s Kamenjaka prebaciti u Rovinj. To je bio pun pogodak – vrijeme predivno i penjalište tik uz more. Penjali samo čitav dan – i kao prvi (pa smo na vrhu, ako nije bilo sponke ponavljali i prevezivanje) i na top – rope. Mislim da je za sve nas tečajce od izuzetne koristi bilo vježbanje osiguravanja.

Instruktori su kao i obično bili strpljivi i dobro raspoloženi. Hvala im na tome i na još jednom lijepom i konstruktivno provedenom vikendu.

Što još reći?

Pa, iako nam „mašinice“ (spravice) još uvijek znaju ispasti iz ruke, te se neki i dalje ne mogu odreći članstva u klubu štovatelja vrećica, vjerujem da će od nas ipak nešto biti.

Očekuju nas još tri vježbe, puno ponavljanja, puno rada i što je najvažnije puno druženja.

Veselim se svemu tome 🙂


Marijan Ranković i ostali :)