13 rujna 2011 Autor: Goran Razić Sportsko penjanje

Tekma otvorenja novog klupskog bouldera – četvrtak 15.09.!

Tekma otvorenja novog klupskog bouldera – četvrtak 15.09.!

Klupski ponos spreman je za brojne prstiće koji već mjesecima čekaju ne bi li nastavili s treninzima. Konačno s velikim veseljem možemo reći – novi boulder spreman je i otvoren za treninge! Za početak, svi su pozvani na tekmu otvorenja.

Projekti i nacrti rade se već godinama. Tiha patnja RAK-a za povećanjem kvadrature trening bouldera konačno je privedena kraju. I dok još nismo znali u koji prostor će Klub useliti nacrti su se radili, ideje su se stavljale na papir, a mašta je radila svoje.

U siječnju 2011. smo ušli u nove klupske prostorije. Niti dva mjeseca nakon toga stari i trošni boulder je razmontiran u starom prostoru te je materijal prebačen u novi, na Dolcu. Krenuli smo s prijedlozima i razrađivanjem ideje te s bacanjem vrućeg krumpira i dodjeljivanja uloge “glavnog projektanta i izvođača”. Nakon nekoliko mjeseci brainstorminga, prikupljanja ponuda za materijal te posljednjih dogovora krenula je izgradnja pod dirigentskom palicom Miljena.

Tko nije bio ne zna što je propustio. Reći ćemo samo da su tijekom dva mjeseca izgradnje (od početka 7. mj. do početka 9. mj.) potrošene tone metala, drveta, tisuće matica te litre znoja.

Miljen & co. su svoj lavovski dio posla napravili. Red je na nama ostalima. Stoga je za četvrtak 15.09. u 19 sati na rasporedu svečana tekma otvaranja. Kiki i Damir su sa skromnim brojem hvatišta ipak uspješno složili 30-ak smjerova svih težina. Natjecanje je neformalno i očekujemo veliki odaziv i dobro druženje (posebno su dobro došle nove RAK-ove snage s posljednjih tečajeva!).

Što se pravila tiče; sudaca nema, a svaki natjecatelj će dobiti list papira na kojem će stavljati “x” pored smjera koji je popeo. Penjat će svi odjednom, a u slučaju većeg broja natjecatelja oformit će se dvije do tri grupe na licu mjesta. Kategorije su muška, ženska i dječja.

Natjecanje počinje u 19 sati za kategoriju djece, a u 20 sati za odrasle. Kotizacija je 20 kn i u cijelosti ide u fond za kupnju novih hvatišta… Prijave su na licu mjesta, a najbolji od najboljih će dobiti i simbolične nagrade. Također, ako netko doma ima hvatišta koja je voljan ustupit Klubu, neka ih donese sa sobom. 🙂

“Svečanim” otvorenjem 15.09. kreće i nova sezona treniranja. Svi članovi Kluba sa završenom ljetnom alpinističkom školom u RAK-u, a koji imaju plaćenu članarinu za tekuću godinu, imaju pravo posuditi ključeve Kluba od odgovornih osoba, ili pak doći u poznatim terminima “dežurstava” te trenirati po cijeni od 100 kn mjesečno (za 9. mj. cijena treniranja iznosi 50 kn).

U nastavku pogledajte kratku foto kronologiju izgradnje bouldera…. vidimo se u četvrtak… ponesite penje, 20 kn i dobro raspoloženje. Magnezij ostavite doma – Klub časti! 🙂


Foto: Goran Razić