1 lipnja 2012 Autor: Marko Vuković Sa svih strana

Radionica na Okiću – samospašavanje

Radionica na Okiću – samospašavanje

Na Okiću kraj Samobora (kraj Zagreba) održat će se zanimljiva radionica na temu samospašavanja. Iako mnogima Samobor nije baš usput ova zanimljiva tema bi ipak mogla privući brojne interesente da sudjeluju u radionici o ovoj vrlo bitnoj temi. Prenosimo raspis u cijelosti:

Mjesto održavanja: Okić kod Samobora
Datum održavanja: 16.6.2012. (subota)
Prijava obavezna: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFBtZEZwQUFCZWI1RUc5Y0FZeEZfanc6MQ#gid=0
Kotizacija: 30kn
Prijave: zaprimaju se do 11.6. u 24h.
Inicijativa: Penjati se mora (www.facebook.com/penjatisemora)

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane,
prijavite se na radionicu o tome što učiniti u slučaju nesreće, raspolažući opremom naveza. Obradit će se nekoliko hipotetskih situacija koje uključuju primjenu i kombiniranje naprednih tehnika s ciljem rješavanja kriznih situacija do kojih može doći prilikom penjanja višedužinskih smjerova.

Dio radionice biti će pokaznog karaktera ali cilj je da sudionici nauče i sami izvedu sve manevre. Program je namijenjen aktivnim penjačima. Od sudionika radionice se očekuje suvereno znanje osnovnih alpinističkih tehnika koje se predaju u sklopu alpinističke škole. Na radionicu treba donijeti osobnu opremu (kaciga, pojas, 3 matičara, spravica za osiguranje, 2 gurtne, 2 zamke), par kompleta i penjačko uže.

Svi koji se prijave za sudjelovanje dobiti će 14.6. email obavijest s detaljima o radionici.

Ograde od odgovornosti: Sudionici se moraju samostalno pobrinuti za osobnu policu osiguranja u slučaju nesreće. Radionica je informativnog karaktera i ne radi se o službenom tečaju. Inicijatori imaju pravo odbiti prijavu ili udaljiti sudionika ukoliko procjene da je to potrebno.