Strogir / Sklop (tamo ponad deponija)

bojanrafaj
Postovi: 75
Pridružen/a: 08.07.11, 20:05

Strogir / Sklop (tamo ponad deponija)

PostPostao/la bojanrafaj » 03.04.17, 09:29

Pišem na forumu samo zato jer nemam dovoljno slika za FB album :oops:

Andrija- Mady, Petra i ja.
Za 1. April na Strogir tj na Sklop. Penjali Long step i Gocce di Petra(pietra).

Pristup točno po usjeku po siparu ideš gore dok ne lupiš o skok od 3 metra, popneš ga i na ulazu si.

Long step je lijep lagan smjer, dobro pospitan. Jedino u prvoj dužini ima neki prijelaz po ćelavoj ploči s nisko postavljenim spitom.
3 i 4 dužine nude jako lijepo penjanje ako imaš dosta kompleta mogle bi se i spojit. Tu smo zvršili sa smjerom (bez zadnje dužine III), jer se absajla po smjeru, pa nam nije imalo smisla.

Nakon toga se prebacujemo u G di P. Malo je teže naći točno gdje je ulaz jer se crna zamka stopila sa stijenom, a prvi spit se ne vidi. Tražiš neku liniju koja bi te trebala odvesti u lijevo pod vertikalu na kojoj vidiš liniju spitova. Ta prva nije nešto, ali su druge dvije pravo penjanje.
2. dužina je jako lijepa novi vodič daje 5c, no spitovi su na rijetko i to odmah izgleda i teže. Neovisno o tome ja bih ipak dao 6a. Sidri se na pješčanom satu nema nećeg zabušenog. 3. dužina krene po pukotini, možda malo teže, ali s dobrim hvatištima, i dalje lagano u desno do pod drugu pukotinu. Sve jako lijepo do tu isto nekakav 6a(vodič 5c), no onda ovdje nestaju spitovi i prečkam po lakšem u lijevo, improvizirano sidrište i nakon još 15m smo na vrhu. Jutros sam vidio da je trebalo ići u desno, ali ne izgleda lijepo, a spitova nema. S vrha je ok absajl po smjeru Serena.

Meni prvi put na Strogiru. Penjalište dobro izleda, podsjeća na Paklenicu, ali nije. Sve je divljije i manje pristupačno, slabije opremljeno i nije mi baš za početnike. Koju god ocjenu da uzmeš treba penjat i malo bolje od toga. Nositi trakice zamke i čokove svakako, dobro dođu. Mi zmije vidjeli
nismo :D

17435919_10155176222844660_6587484511171646816_o.jpg
Mady u Long Stepu

Natrag na “Alpinizam”