2 veljače 2015 Autor: Komisija za alpinizam HPS-a Prenosimo

Zimski alpinistički kamp na Prenju

Sarajevska škola alpinizma, Komisija za alpinizam i ekspedicije PS F BIH / PS BiH, Komisija za alpinizam HPS-a i Penjati se mora u terminu 25.2.-1.3.2015. organiziraju zimski alpinistički kamp čiji je cilj penjanje i druženje s našim domaćinima, BiH alpinistima, u divljem okruženju Prenja. Akcija je namjenjena prvenstveno iskusnijim navezima koji žele okusiti penjanje u planinskom području gdje zimi nema ugaženih staza, nema lavinske prognoze ni internet izvještaja uživo iz smjerova. Pristupi su dugački, logistika kompleksna, osjećaj divljine zagarantiran, a s druge strane, sigurnost i komfor osigurat će nam kuća Bijele vode te BiH alpinisti, poznavatelji tog kraja.

Organizatori financiraju troškove smještaja, a osigurati će i po jedan topli obrok za svaki dan trajanja kampa. Sudionici se sami trebaju pobrinuti za prijevoz, opremu, potrepštine i sve ostale troškove, a organizatori će svim sudionicima savjetima pomoći oko planiranja uspona i opreme. Kotizacija za kamp iznosi 50kn.

Prijave se zaprimaju do 9. veljače 2015. godine u 16h, isključivo putem online prijavnice.

Zbog ograničenog kapaciteta doma na Bijelim vodama i planiranja prehrane, prijava za sudjelovanje je obavezna.

Informativni sastanak prijavljenih i prezentacija kampa održat će se 9. veljače u 18h u prostorijama HPD Zagreb Matica. Za sve dodatne informacije i upite, obratite se na adresu penjatisemora@gmail.com ili telefonom na 0911647325 (Marko).