13 lipnja 2011 Autor: Goran Razić Natjecanja

Zero memorijal 2011.; u dva dana 60-ak natjecatelja!

Zero memorijal 2011.; u dva dana 60-ak natjecatelja!

Tri dana “uličnog” penjanja je za nama. Ovogodišnji Sv. Vid Zero memorijal završen je jučerašnjim natjecanjem za mlađe dobne uzraste. Uz više tisuća gledatelja, koji su u od petka do nedjelje pohodili Korzo, na natjecanju je nastupilo oko 60 natjecatelja u svim kategorijama.

U četvrtak podignuta stijena puna je tri dana odolijevala brojnim “magneziranim” dlanovima kako natjecatelja, tako i građana, koji su tijekom čitavog dana mogli isprobati stijenu te se možda i zaraziti ovim atraktivnim sportom.

Petak je gotovo u cijelosti prošao u znaku penjanja za građane, dok je subotnje zagrijavanje i penjanje za široke mase u konačnici začinjeno odličnim revijalnim boulder natjecanjem. Ukupno 22 natjecatelja iz penjačkih klubova PD Paklenica, Ri Rock climbinga, Hiperaktiva te RAK-a iz Rijeke borila su se za titule najbolje penjačice i najboljeg penjača.

Od ukupno osam postavljenih smjerova samo je Gianfranco Dušić (Hiperaktiv) uspješno popeo svih osam, osvojivši time zasluženo prvo mjesto. Drugo mjesto osvojio je Nino Nalis (RAK) sa šest ispenjanih smjerova, dok su treće mjesto dijelila čak trojica penjača – Leo Kezić (PD Paklenica), Danijel Frleta (RAK) i Kristijan Debeuc (Ri Rock climbing).

Kod žena prvo mjesto je osvojila Maja Vukas (RAK) s pet ispenjanih smjerova, dok su drugo mjesto dijelile Nina Licul i Petra Kandijaš (obje Ri Rock climbing) s tri ispenjana smjera.

Nedjelja je donijela borbu najmlađih penjačica i penjača. Razvrstani u pet dobnih kategorija najmlađi su još jednom pokazali da penju stvari “za velike”. Brojni gledatelji na Korzu su tako imali prilike pozdraviti ukupno 35 natjecatelja te navijati za svoje male favorite, koji su se borili do zadnjeg atoma snage.

REZULTATI

Cicibanke
1. Jani Zoraj (Pulfer, Zagreb)
2. Kaja Javorić (Pulfer, Zagreb)
3. Lena Gregurek (Velebit, Zagreb)
(4. Marta Jedrejčić, 5. Nina Lukšić, 6. Laura Hrestak, Nina Cividini, Lana Šokota, Lea Grebenar, 7. Dora Janković, 8. Pia Čuljak)

Cicibani
1. Filip Banko (Hiperaktiv, Pazin)
2. Luka Marinić (RAK, Rijeka)
3. Roko Ferenčić (Hiperaktiv, Pazin)
(4. Filip Kurtović)

Kadetkinje
1. Stella Pečenec (Pulfer, Zagreb)
2. Tonka Milošević (RAK, Rijeka)
3. Bruna Cividini (Ri Rock climbing, Rijeka)
(4. Josipa Slavulj, Paulina Svetić)

Kadeti
1. Antun Frlan (Ri Rock climbing, Rijeka)
2. Eric Bolfan (Velebit, Zagreb)

Starije kadetkinje
1. Jana Milošević (RAK, Rijeka)

Stariji kadeti
1. Lovro Perković (Pulfer, Zagreb)
2. Vito Mužević (RAK, Rijeka)
3. Sven Petek (Velebit, Zagreb)
(4. Davide Primc)

Juniorke
1. Daria Dukić (Velebit, Zagreb)
2. Lucija Jedrejčić (Hiperaktiv, Pazin)
3. Viktorija Janežić (RAK, Rijeka)
3. Rebeka Popović (RAK, Rijeka)

Juniori
1. Teo Legović (Hiperaktiv, Pazin)
2. Igor Vukas (RAK, Rijeka)
3. Sergej Kandić (RAK, Rijeka)

Starije juniorke
1. Martina Mužević (RAK, Rijeka)

I ovom prilikom želimo se zahvaliti svim natjecateljima na sudjelovanju, svima koji su sudjelovali u organizaciji te vrijednim sponzorima i pokroviteljima – Gradu Rijeci, Zajednici sportova Primorsko goranske županije, pekari Radnik iz Opatije, tvrtki Huan te Iglu Športu, bez kojih organizacija ne bi bila moguća.


Foto i video: Goran Razić