1 listopada 2014 Autor: Katja Raucher RAK

Vježba ljetne alpinističke škole – jesenski termin (Rovinj), 21.09.2014

Tečaj jesenske škole ide naprijed. Izlaskom sunca jurimo u osvajanje rovinjskih stijena. Ekipa polaznica/ika je opuštenija i sve zabavnija. Iako je jutro proteklo bez kave – svi smo bili nabrijani.

Dolaskom na penjalište vadimo opremu i pazimo na higijenu pojasa. Instruktor je penjao prvi kako bi postavio smjerove. Zadatak je bio ispenjati 8 smjerova, naučiti provlačenje užeta kroz alku, prevezivanje i duplo namotavanje užeta. Podijeljeni smo u grupe i akcija je krenula.

Raštrkali smo se po prostoru horizontalno i vertikalno. Po prvi puta sami smo osiguravali partnera. Dvoje na osiguranju dok jedan penje. Naši veliki muževni penjači strahovali su od žena kao osigurača.

Nakon par ispenjanih smjerova osjetila se sigurnost i zbližavanje penjača. PENJI! PENJEM! SJEDNI! MA SJEDIM, POPUŠTAJ!!!

Možda jesmo bili kao mravi naspram stijene, ali smo bili glasniji od… … … sve u svemu bili smo glasni.

Postavljeno je 5 sidrišta, od kojih smo 3 penjali u dva smjera. Divno iskustvo stapanja sa stijenom. Svi smo bili zadivljeni i penjali koliko god su to dopuštali naši nožni prsti.

Svakako, ovaj dan je bio dan za pamćenje. Od penjanja do zabave, druženja u prirodi i na stijeni, a naročito je do izražaja dolazilo ponašanje u penjačkom području te na stijeni.