18 lipnja 2015 Autor: Bojan Rafaj Natjecanja RAK

Sveti Vid ZERO Memorijal 2015.

U subotu 13.06. održano je natjecanje Sv. Vid Zero Memorijal. Riječki alpinistički klub je još jednom pokazao svoju snagu i još jednom u centru grada dignuo 7 metarsku stijenu kako bi omogućio penjačima da odmjere snage u atraktivnom ambijentu centra grada, osvjetljeni reflektorima i bodreni publikom koja se možda ne razmije u penjanje, ali zna prepoznat i nagradit pravu sportsku borbu.Natjecanje je trajalo cijelu subotu, od mlađih kategorija sve do  noćnog nadmetanja seniorskih kategorija. Sve kategorije su trebale svladati 8 boulder problema. Postavljači (Frenki, Hrvatin, Behlić i Maja) nisu bili široke ruke, dokaz je  Vitova pobjeda sa “samo” 4 topa.

Ukupno je sudjelovalo 62 natjecatelja iz Rijeke, Zagreba, Istre i Slovenije. Pobjede u najvažnijim kategorijama su odnjeli Vito Mužević (RiRock Rijeka) i Pia Čuljak (Velebit Zagreb) i na tja način se “okitili” novim užetom.

Nedjelja je tradicionalno bila rezervirana za građane. Smjerove smo olakšali i omogućili svima zainteresiranima da se okušaju u sportu koji uzima sve više zamaha i kod nas.

Velika zahvala ide onima koj su omogućili da ovakav projekt i ove godine bude održan. ERSTE Bank, Grad Rijeka, RI ING net, Iglu šport Rijeka, te HGSS stanica Rijeka.

Rezultati natjecanja:

 

Vidimo se i sljedeće godine!


Autor fotografije: Miro Dežulović