21 lipnja 2012 Autor: Goran Razić Natjecanja

Sv. Vid Zero Memorijal 2012. – Korzo ponovo udomio penjače

Sv. Vid Zero Memorijal 2012. – Korzo ponovo udomio penjače

Još jedan Zero memorijal je za nama. 60-ak natjecatelja razvrstanih u 5 starosnih kategorija 12. je puta za redom pokazivalo penjačko umijeće pred znatiželjnim Riječanima. Strogi centar grada ponovo je bio domaćin 5-metarske boulder stijene podignute samo za ovu prigodu.

Iako je ovogodišnje izdanje bilo jedno od organizacijski (i financijski) zahtjevnijih, Zero memorijal je ponovo dokazao da je dobri duh RAK-a te jedan od najvažnijih projekata Kluba. Tokom tri dana natjecanja bilo je mjesta i vremena za sve; od građana koji su se zadovoljstvom mogli okušati u penjanju pa sve do natjecatelja željnih pobjede.

Pobjede su odnijela neka stara/nova imena, pogotovo u seniorskoj konkurenciji gdje je ponovo zavidnu formu pokazao Krešimir Morić odnijevši relativno laganu pobjedu. Morić je tako naslijedio prošlogodišnjeg pobjednika Gianfranca Dušića koji se ove godine nije natjecao. Kod seniorki najbolja je bila Zagrepčanka Inga Patarčić ispred RAK-ovke Lee Županović.

RAK je ukupno odnio tri pobjede; u konkurenciji cicibanki najbolja je bila Lucija Brkić, dok je među kadetima ponovo najbolji bio Luka Marinić. U konkurenciji starijih kadeta pobjeda je pak pripala Viti Muževiću.

Na ovogodišnjem izdanju Zero memorijala nastupili su natjecatelji iz čak 9 penjačkih ili alpinističkih klubova (Pulfer, Fothia, Art rock, Velebit, Z Top, RAK, Rirock Climbing, Onsight, Direkt) iz Zagreba Pule, Lepoglave i Rijeke.

LISTE – SENIORI
LISTE – MLADI

I ove godine svoj velik doprinos organizaciji natjecanja dali su pokrovitelji natjecanja Grad Rijeka i Primorsko goranska županija te sponzori Iglu šport, Deuter (Lera Rovinj d.o.o.), tiskara Rima i Adventure park Glavani, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo i bez kojih natjecanja ne bi bilo.

Na gore priloženim linkovima potražite cjelokupne rezultate, a kompletnu galeriju slika iz objektiva Elvisa Vikića pogledajte ovdje. U nastavku je i televizijski prilog sa Sportske televizije.

Sv. Vid Zero memorijal 2012. from Goran Razic Photography on Vimeo.


Foto: Elvis Vikić, Video: Goran Razić