25 rujna 2014 Autor: Miljenko Serdarević Sastanci

Sastanak 24.9.2014

Na klubskom sastanku prisutnima su prezentirane nove odredbe zakona o udrugama s kojima će se klub morati uskladiti.

Promjene s kojima se klub mora uskladiti odnose se na:

Popis članova udruge

1. Osobni identifikacijski broj (OIB)
– dopuna je OIB članova pa se svi mole da dostave OIB

obvezne i odredbe o:

2. Gospodarske djelatnosti ukoliko ih obavlja
– promjena se odnosi u djelu koji kaže da udruge koje obavljaju gospodarsku djelatnost trebaju osnivati trgovačko društvo. Za ovo će se pričekati konačnu odluku ministarstva

4. Stegovnoj odgovornosti članova društva
– u statut se treba uvstiti mogućnost osnivanja tjela koje bi provodilo stegovni postupak ili bi se takve ovlasti dale postojećem tjelu

5. Načinu sazivanja skupštine u slučaju isteka mandata

6. Izboru i opozivu likvidatora udruge

7. Načinu rješavanja sporova i sukoba interesa unutar udruge

Rok za izradu i dostavu novog statuta nadležnom uredu je 30. rujna 2015., a obzirom da je redovna skupština kluba u prosincu, glasanje o izmjenama i dopunama statuta biti će organizirano na predstojećoj skupštini.

Zamolili smo Marka Lalića da prilagodi i izmjeni statut sukladno novom zakonu, a ukoliko netko od članova ima želju pomoći Laletu neka mu se javi. Prijedlog navedenih promjena biti će poslan članovima putem e-maila prije skupština kako bi ba mogli proučiti.

I ove godine Komisija za Alpinizam HPS-a organizira ispit za „voditelja ljetnih alpinističkih škola“ koji će se održati u Baškim Oštarijama 18. i 19.10.2014. Za sada se za ispit prijavio Marko Jakovac, a ukoliko ima još zainteresiranih neka mi se jave. Troškove ispita pokrit će klub. Kao izaslanik kluba na sastanku Komisije za Alpinizam sudjelovat će Bojan Rafaj.

Također, podsjećaju se članovi na memorijalni kamp Glavno da se Klajmba na Biokovu od 3. do 5. listopada. Članovi koji se odluče na odlazak mole se da popune online prijavu kako bi se organizatoru olakšala organizacija spavanja i broja obroka. Tko ode uživat će.

Na kraju, kako je predstojeća skupština kluba ujedno i izborna, mole se članovi koji žele sudjelovati u radu idućeg upravnog odbora da pripreme svoje kandidature.