6 lipnja 2013 Autor: Marko Andrić Sastanci

05.06.2013 (SRIJEDA)

PENJANO PROŠLI VIKEND (I VIKEND PRIJE TOG VIKENDA)

Vedrana, Ana, Elvin, Sova, Pako, Nino i Mario bili su u Buzetu na penjalištu Pengari. Veks popela 6c kojeg je projektirala! Bravo Veks!

Rafaj i Zorica za vrijeme produženog vikenda posjećuju Paklenicu unatoč neobećavajućoj prognozi. Nažalost vrijeme dopušta samo jedan dan penjanja te se odlučuju za smjer “Andy & Max – 5c”. Medjutim ubrzo izlaze iz smjera jer se gube nakon prve dužine i neznaju gdje dalje.Ipak se odlučuju popesti još nešto te penju “Water song 6a+”. Za smjer kažu da je jako dobar i preporučuju ga. Nažalost, na razočaranje svih prisutnih, Bojan je priopćio da je ipak sjeo u detalju. 🙂
Za njih jedan veliki “Bravo!” jer su unatoč prognozi (kiša,kiša,kiša) otišli u Paklenicu i ipak popeli nešto!

Nastavno tog vikenda Nino, Tatjana, Miljenko, Vedran, Zorica, Klara, Petra, Ana T., Ana S. i Rafaj penju sportiće u Dvigradu dok se Leo i Denis penju po Kamenjaku.

Vikend prije ovog prošlog vikenda Andrić i Lalić se upućuju prema Risnjaku na kojemu je bilo proljetnih 2°C u Viljama gdje puštaju auto. Namjera je bila penjati “Stankov kamin” ne koristeći spiteve (nepisano pravilo za taj smjer). Medjutim zbog mokre stijene, vjere u gojzerice (penjačice puštaj u autu) i straha u guzici ipak klinovi padaju u drugi plan te se kompleti sa guštom klikaju po spitovima :).
No, nakon popete prve dužine i nešto sitno zbog snježne snježne mećave, zaleđenih prstiju te kamina iz kojeg se slijeva voda, ipak se odlučuju za bijeg te abseilaju i trče na ladno pivo i rakijicu u topli dom kod Vedranove mame :).

TEMA:
RADIONICA SAMOSPAŠAVANJA
Na Kleku će se ovaj vikend (u Subotu) održati radionica samospašavanja pod vodstvom Diega. Grupni pokret je u 7h iz birtije “Putniku” na Grobniku. Odlučeno je da će se spvati u domu, a Rafaj će rezervirati mjesto u istome. Ići će i mail svim članovima kao poziv na penjački vikend na Kleku.

TEMA:
ZERO MEMORIJAL
Ukratko se prošlo kroz organizaciju memorijala gdje je zatražena pomoć od članova da za taj vikend (14.,15.,16.06.). Oni koji su već jučer znali su se prebilježili za pomoć u organizaciji. Još će ići mail svim članovima.

TEMA:
BEHLIĆ – OBAVIJEST
Bahlić je izvjestio nazočne kako je osnovao sportsko penjački klub pod nazivom “Bolt” (kune se da nije po Usainu Boltu, nego po spitu (eng. bolt) – iako mu bas ne vjerujemo :))
Cilj osnivanja kluba je rad sa djecom, organizacija sportsko-penjačog tečaja, tečaja lednog penjanja i sl. Udruga postoji od 05.06.2013.
Zaželili smo mu sreću sa klubom te se dali na raspolaganje za suradnju.

RAK – 05.06.2013
Zapisničar: Andrić