6 siječnja 2012 Autor: Elvin Sindičić Ekspedicije

Raspis: Alpinistički kamp Maroko (svibanj 2012.)

Raspis: Alpinistički kamp Maroko (svibanj 2012.)

RAK poziva sve zainteresirane članove kluba na penjački kamp u Maroko (planirani polazak je početkom svibnja 2012.) u trajanju do 14 dana.  Kamp je zamišljen kao prilika za dobro duženje i stjecanje dodatnog iskustva u penjanju velikih stijena, kako alpinističkih tako i dugih sportskih smjerova.

Namjera je da tijekom trajanja kampa, ukoliko vremenski uvjeti to dopuste, navezi ispenju tri do pet dugačkih smjerova u stijenama oko mjesta Taghia koja je baza kampa “Maroko”.

Taghia je malo selo od cca 400 stanovnika u kojem postoji nekoliko apartmana (vrlo asketskih) za penjače, gdje se može kuhati, ili dobiti kuhano po niskim cijenama, oprati se te na madracima prespavati.

U okolici sela, na udaljenosti od  pola do par sati hoda, nalazi se šest velikih vapnenačkih stijena visine od 200 do 800 metara, u kojima se nudi  velik broj  smjerova različitih težina i stupnja opremljenosti, kao i brojni potencijalni novi smjerovi.

Ukupni predviđeni troškovi po penjaču se kreću do 4.000 kn za previđenih 14 dana (uključujući i avionsku kartu).

Svim sudionicima kampa pomoći će se u logistici (organizacija prijevoza, smještaja, hrane, karte, vodiči, informacije o uvjetima i stijenama) kao i pri odabiru smjerova, a poželjno je da se kandidati već prijave u navezima .

Obveza zainteresiranih kandidata je da imaju uredno plaćenu članarinu RAK-a za tekuću 2012. godinu te da prije putovanja naprave policu putnog osiguranja.

Koordinator kampa: Elvin Sindičić (098 313 079).

Broj sudionika na kampu je neograničen, a za sudjelovanje na istome zainteresirani kandidati trebaju dostaviti ispunjenu prijavnicu najkasnije do 06.02.2012. na e-mail adresu elvin_sindicic@hotmail.com

prijavnica