10 srpnja 2018 Autor: Bojan Rafaj (ujedno i autor svih pravopisnih grešaka) RAK

RAKov Kamp – Dolomiti 2018

Prošli vikend smo proveli u Dolomitima. Išli smo gledat utakmicu u Canazei, a usput nešto i popesti  #samoneopremljeno, kad smo već tamo

Kamp je brojao 18 učesnika, mahom RAKovci, ali i jedan čistokrvni PUTovac. U subotu smo se zagrijavali te čuvali za tekmu navečer i sraz s ruskim navijačima (više o tome: Corriere della Val di Fassa 09/07, Cronaca nera str 47). Kad smo vidjeli koliko naši dečki ginu za Hrvatsku u Sočiju, znali smo da trebamo pojačat tempo i stisnut nešto ozbiljnije u nedjelju. Najsličnije što smo mogli nać Medjugorju, kako bi zahvalili Gospi je bila via Maria. Ostavili smo srce na stijeni i možda koji komad opreme, ali smo dali 110%. Treće sidrište sada krasi grafit Dio e Croati! Osim penjanja bilo je feratiranja, tako da se išlo i na Piz Boe. Navečer se  na VARu kontroliralo tko je popeo slobodno, a tko A0. Vrijeme nas je stvarno poslužilo, čak i četvrku koja je produžila kamp do ponedjeljka.

Penjali smo na Ciavazesu (Rossi-Tomasi, Malog Micheluzzia, delle Guide), na tornjevima (Trenkera, Stegera, Kostnera i Vinatzera) na Pordoiu (Mariu i Piaz). Četvorka koja je uspjela ostat još i ponedjeljak se preselila na Falzarego i na malom Falzarego tornju popela Ghedinu i delle Guide. 

Ovo je bila penjački gledano relativno mlada ekipa, s malo ili ništa iskustva u dolomitskoj stijeni, ali su pokazali da znaju što rade. Bilo bi lijepo da je bilo još svježih pripravnika, ali nije problem, rado ćemo ponovit priču za godinu dana, a tko zna možda i prije… sezona je tek krenula.

 


autor fotografija: svi pomalo, sutra dodam još