6 lipnja 2011 Autor: Diego Košta Sa svih strana

RAK-ova “masovka” u Dolomitima!

RAK-ova “masovka” u Dolomitima!

RAK-ovci napadaju Dolomite! I ovoga ljeta nekih desetak naveza će put Dolomita, i to već za predstojeće praznike. U nastavku su informacije, svi su dobrodošli…


Nekoliko RAK-ovaca se već neko vrijeme dogovara da bi išli u Dolomite krajem 6. mjeseca. Naime 22., 23. i 25.06. su neradni dani te bi se mogao spojiti produženi vikend od 22. do 26.06. Tko hoće može spojiti već od 17.06. pa na dalje.

Baza bi bila malo ispod Passo Selle u čijoj okolici ima dosta stijena s lakšim smjerovima za one koji idu prvi puta penjati tako nešto, a ima i težih smjerova za one koje bi penjali nešto ozbiljnije.

Spavali bi “na divlje”, u blizini jednog potoka gdje spavaju gotovo svi koji tamo penju. Što se tiče prijevoza, iz Rijeke do tamo ima oko 5 – 6 h vožnje, odnosno oko 350 km i oko 8 eura cestarine. A plan je da se potrpamo po autima.

Ovom prilikom pozivamo SVE ZAINTERESIRANE da se jave Diegu.

– one iskusnije članove molimo da se izjasne da idu te da kažu jel imaju želju/volju penjati s manje iskusnima bar 2-3 dana.
– one koji bi tek počeli ići u Dolomite neka se jave da ih malo uputim što i kako te ako treba im pokušamo naći nekog tko ce ih voditi bar 1-2 dana u neki smjer

Što tamo možete penjati pogledajte ovdje (gledati Torri del Sella, Piz Ciavazes, Sass Pordoi, Sassolungo –  blizu mjesta di spavamo, ili Catinaccio, Torri del Vajolet – malo dalje cca 30min vožnje). Osim penjanja može se i planinariti ili ići po ferratama.

Bilo bi jako lijepo da nas se skupi u što većem broju. Točan dogovor na koji će biti pozvani oni koji se jave će biti oko 15.06., kada će se više znati kakva će biti prognoza.


Foto: Goran Razić