4 srpnja 2016 Autor: Bojan Rafaj RAK

Penjački izlet – Klek

Zero odrađen, vrijeme da se opet vratimo u brda. Želja je bila otvorit sezonu u Alpama, ali ne baš idealna prognoza i izvještaji koji kažu da na pristupima ima još snijega nas šalju na kolijevku hrvatskog alpinizma – Klek.

Neizbježna google tablica se napravila početkom tjedan i do  petka se skupilo 23 većinom članova (jedan još nema markicu i to mu nećemo lako oprostit). Ranojutarnji dolazak na Klek nije baš uspio, dovukli smo se do doma tek oko 10.

Pomalo smo krenuli svatko u svoji smjer. List, Šeprtlja, Omladinski i HPD. Sunce je pošteno grijalo. Stijena je standardne klekovske kvalitete 🙂 Mnogima je to bio prvi put na Kleku, pa očekivano nije sve teklo tako glatko, ali sve je to škola. List je lijep, ali nije 4b nego 5a/5b. Omladinski je kršljiv, a HPD bogato opremljen što klinovima što spitevima, osim u prvoj dužini.

Do navečer smo se skupili kod doma. Dobrovoljci su “skoknuli” do Ogulina po pive( 38 L) i vratili se kroz 3 sata, brže nije moglo. Neki su pobjegli rano u krevet, a neki ostali do 2-3 ujutro.

Nije svima bilo do penjanja drugi dan, pa su dozivali kišu koja ja i ujutro počela. Spavanje je bilo tim slađe. Buđenje oko 9, doručak, odustajanje od penjanja na Kleku i spust do Ogulina na odlične palačinke.

Tu završavamo vikend, dio odlazi doma, a dio do Golubinjaka nešto i popesti. Kiša nije bila dobrodošla, ali nije pokvarila izlet, gdje smo svi postali iskusniji i pametniji za nove izlete. Siniša sada sprema Dolomite ili Sloveniju, a i najavio je Paklenicu u rujnu prije tečaja.