19 prosinca 2012 Autor: Ana Marinić RAK

Ovogodišnji uspjesi RAK Kids-a

Naše mlade nade, RAK Kidsi, bili su kao i svake godine vrijedni i aktivni te su prisustvovali brojnim državnim i međudržavnim natjecanjima koje želimo ovom prilikom izdvojiti.

Od državnih natjecanja održana su dva natjecanja u težinskom, oba u Zagrebu u organizaciji SPK Art rock i SPK Z-top od kojih je posljednje bilo u sklopu Regional climbing kupa te tri u disciplini boulder, jedan u Puli (SPK On sight), jedan u Zagrebu (SPK Pulfer) i jedan u Splitu (SPK Marulianus). Sa navedenih državnih natjecanja, koja su se zbrajala za ukupni poredak, cicibanka LUCIJA BRKIĆ odnjela je titulu državne prvakinje u boulderu te u težinskom u kojem dijeli prvo mjesto sa Larom Kmoch (SPK Z-top). U kategoriji kadeta, LUKA MARINIĆ na sva je tri natjecanja u disciplini boulder osvojio prvo mjesto te time također ponosno ponio titulu državnog prvaka. VITO MUŽEVIĆ, stariji kadet, u ukupnom poretku u disciplini boulder nosi, a što drugo – zlato, dok je u disciplini težinsko zauzeo ukupno drugo mjesto.

Od naših redovnih natjecatelja tu su još Marta Samardžić i Alice Zenko, obje mlađe kadetkinje, koje polako ali sigurno skupljaju iskustva i pripremaju se za buduća postolja. SAMO NAPRIJED CURE!
Svakako treba spomenuti i kontinuirano prisustvo na natjecanjima Regional climbing kupa, kojih je ove godine bilo pet i to u Austriji (Hermagor, Mitterdorf, Judenburg), Sloveniji (Radovljica) i Hrvatskoj (Zagreb), kao i na revijalnom natjecanju za Petzen climbing trophy (Austrija).

Također, ove se godine Vito odlučio okušati na EYC u Kranju uz bok našoj mladoj reprezentaciji (Barbara Gilić, Nikola Kramarić, Borna Čujić, Filip Pečenec), a sudjelovao je i na igrama Alpe Adria u austrijskom Furstenfeldu uz ostalih 6 hrvatskih predstavnika (Borna Čujić, Filip Pečenec, Stella Pečenec, Karla Vlatković, Lara Juriša i Sebastian Banko).

Ponosni smo na naše – marljive, zaigrane, zaljubljive, brbljave, sposobne, najdraže – kidse.

Čestitke SVIMA, koliko god vas ima!