20 studenoga 2015 Autor: RAK RAK Škole

Otvorene prijave za Zimsku alpinističku školu – sezona 2015/2016

Škola je namijenjena aktivnim članovima kluba, ograničena je na manji broj polaznika i zahtijeva od polaznika prethodno znanje bazičnih alpinističkih tehnika, dobru kondicijsku spremu, posjedovanje dijela osobne opreme i prethodno iskustvo u “suhim” alpinističkim smjerovima.Škola će imati 4 do 6 terenskih vježbi ovisno o uvjetima ove zimske sezone i raspoloživosti instruktora, te nekoliko teoretskih predavanja. Datumi vježbi dogovarat će se “u hodu”.

Uvjeti za prijavu na školu:

  • Članstvo u RAK-u, plaćena članarina za tekuću godinu
  • Završena ljetna alpinistička škola
  • Ispenjanih najmanje deset dugih smjerova (viših od 100 metara), od čega najmanje dva alpinistička smjera (smjerovi neopremljeni spitovima, duži od 100 metara) ispenjana u posljednje tri godine. Od toga najmanje jedan u slovenskim ili centralnim alpama ili Dolomitima. Najmanje tri od navedenih deset smjerova mora biti ispenjano u posljednjih godinu dana. Zamjena za jedan alpinistički smjer može biti i jedan visokogorski pristup na vrh iznad 3000 metara, pri čemu ocjena ture mora biti najmanje PD. U slučaju većeg broja prijavljenih, prednost imaju članovi s boljim penjačkim kartonom i aktivnijim logističkim doprinosom klubu, o čemu odlučuje koordinator škole.
  • Ukoliko potencijalnom polazniku nedostaje minimalno do ispunjavanja navedenih uvjeta, može svejedno prijaviti penjački karton, pa će koordinator škole odlučiti o prijavi.
  • Posjedovanje adekvatne osobne opreme – zimskih cipela na koje se mogu namontirati automatske ili poluatomatske dereze, nepromočivih hlača i jakne, gamaša, pernate jakne ili sintetske alternative istoj, “ipsiloni” (sistem) za osiguranje bajli na pojas (ovaj sistem nije neophodan na svim vježbama, a na onima na kojima je neophodan može se i improvizirati)
  • Uplaćeno osiguranje koje pokriva i troškove spašavanja helikopterom (nije potrebno u trenutku prijave na školu, dogovor prije prve vježbe na terenu)

Cijena škole je 800 kuna, moguće je obročno plaćanje po dogovoru.

Prijave i upiti za dodatne informacije se primaju do 27. studenog 2015. godine na e-mail vedrana.simicevic@gmail.com ili na broj koordinatorice škole (Vedrana Simičević) koji se može naći na dijelu službene stranice RAK-a dostupnog članovima.