1 veljače 2017 Autor: RAK RAK

Odličan ledeni vikend

Odličan ledeni vikend

Ledeno doba se nastavlja. Još jedna dobar vikend za penjati led. Manje iskusni su išli u Logarsku, oni nešto iskusniji u Malga Saiseru i Beli potok. Četiri naveza i svi su bili u troje, bit će da nam fali lednih vijaka. Čak smo morali povući veze u Zagrebu da dođu penjati s nama kako bi ih imali dovoljno.

Vex i Elvin nakon upenjavanja vikend prije sad idu na dva dana. Petak u Malga Saiseri penju Bella Furlana WI4+, 200m. Kaže Vex možda najljepši slap do sada. Detalj je negdje pri kraju (vidi slike). Drugi dan u Belom potoku Katarzu WI5, slap čiji glavni dio ima svijeću od 15-20m ostalo je puno lakše i može se solirat -„boulder slap“ koji pumpa. Više na Vexinom FB profilu.

U subotu nakon puno prekombiniranja Klara, Andrić i Rafaj završili su također u Saiseri, penjati Placca destru WI3 , 200m. Poznat, često i rado penjani slap. Nažalost to znači puno ljudi i onda pada i puno leda po tebi. Upravo zato ga i nisu popeli do kraja, ali se svakako treba vratit tamo. Više na Bojanovom FB profilu.

Također u subotu, Liker, Adrijan i Vlatko idu za Logarsku. Odlično mjesto za popesti nekoliko slpaova u jednom danu. Upenjavaju se u Autocesti i Kaskadi, a za kraj ulaze u Palenk i desnu i lijevu varijantu. Više na Bojanovom FB profilu.

Nedjelju si je rezervirala četvorka koja je zbog bolesti jednog postala trojka. Novak i Miljen ojačani Reneom (AO Željezničar) penju Katarzu i svakako težu Stiriofobiju WI5+(6). Odlična kombinacija za napravit u jednom danu. Novak kaže da s puno respekta priča o oba slapa, slična, ali je svijeća u Stiriofobiji duža i time teža. Za više info vidite njegov izvještaj na forumu. Odbacio je haiku formu i sad piše romane.

 


Fotografije: Photo studio Nena