24 siječnja 2017 Autor: RAK RAK

Nećete vjerovati što je RAK radio ovaj vikend

Nevjerojatno, ali sezona leda se nastavlja.

Ana, Sova, Miljen i Bojan su išli u Julijske alpe na dva dana. U subotu su penjali Julijanu WI4, 160m i Kuklu WI3+, 120m. Bojanov savjet za pristup Kukuli: „Bolje stazicom uz botanički vrt nego direktno.“ Nedjelju penju Rabeljski slap, desnu varijantu, WI 4+, 100 m, desnu izlaznu varijatu Fortine WI 3, 150 m. Napominju da se Fortina nalazi direktno iza bunkera, a ne kao i na karti u Kresalovom vodiču. Spavali su povoljno u Logu Čezsoškem.

OSA je svoje perjanice poslala u Zajzeru. Cijela dolina je bila super napravljena, leda ima u izobilju, jedino što je zbog jako niskih temperatura (u deset ujutro je i dalje -14 na parkingu) led bio dosta krt. Vex i Elvin su zbog gneče u slapu Bella Furlana popeli Picollo Nabois, iako ne baš sasvim do vrha (kraj je isti kao i za susjedne Placce Paralele). Iako ima po slovenskom vodiču istu ocjenu kao Furlana (WI4+) ne čini im se tako jako strm kao ona i moguće je da je ocjena trenutno za taj “plus” mrvicu pretjerana. Ako OSA tako kaže, onda tako i je!

I to nije sve. Ako nastavite čitati odmah sad otkriti ćete kako su se RAKova djeca provela u Mlačci na „umjetnim“ slapovima.

U nedostatku lednih mentora koji bi rakovu djecu odveli da se igraju na ledu, djeca su se dogovorila da će sama ići na igralište u Mojstranu i tako se sedam rakovaca i jedna rakovica u nedjelju ujutro uputilo prema Mojstrani. Kažu da su na lednom plezališču Mlačca bili bolji i od Slovenaca, jer su svi koji imalo znaju penjati led toga dana bili na pravim, prirodnim slapovima.

Detalje možete dobiti na forumu, FB profilima aktera ili od aktera osobno uz pivu srijedom.

#srijeda


Fotografije: Nena