13 listopada 2012 Autor: RAK Ekspedicije

Naši Elbrusovci održali javnu prezentaciju pred gotovo 200 ljudi!

Riječka Filodrammatica u četvrtak je, na iznenađenje mnogih, bila tijesna za 50-ak mjesta. No to ipak ne bi trebalo čuditi uzme li se u obzir koju količinu pozitivne energije su sa sobom donijeli glavni protagonisti. Svi su željeli doživjeti djelić Kavkaza i čuti što se to zaista događalo na ekspediciji, ali i uoči nje.

Foto i video materijali popraćeni zanimljivim detaljima članova ekspedicije odgledani su u dahu. Bilo je tu svega. Tako smo mogli vidjeti najzanimljivije trenutke, ali i detalje oko početnih dogovora i prvih pripremnih vježbi pa sve do zanimljivih detalja s glavnog uspona. Kako su vremenske prilike i ovoga puta pokazale svoju najgoru stranu sam vrh ipak nije osvojen, ali su sudeći po emocijama i riječima deseteročlane ekspedicije ispunjeni neki drugi, puno značajniji ciljevi; a to su zajedništvo, požrtvovnost i pravi alpinistički duh koji je zaživio za vrijeme ekspedicije, ali i poslije nje te je uspješno nadjačao brojne teške trenutke i odluke.

Nadamo se da će upravo ovakve ekspedicije i ovakvo zajedništvo rezultirati brojnim narednim RAK-ovim ekspedicijama, a ono što posebno želimo je da ovaj sastav ostvari i tu preostalu sitnicu; osvajanje samog vrha na nekom od sljedećih pothvata.

Detaljniji izvještaj po danima potražite u prilogu ovog članka, dok svi oni koji nisu prisustvovali jučerašnjoj prezentaciji fotke mogu pronaći u galeriji.

Izvještaj s ekspedicije