11 srpnja 2015 Komentari isključeni za Mini radna akcija – Kamenjak RAK

Mini radna akcija – Kamenjak

Pukla nas je volja da malo radimo za kolektiv, rezultat toga je prespitana Loredana (6c) i novi smjer Leteći Ministrant.

Već duže vremena pričamo o Loredani i njezinim spitovima (ne fixevi, nego spitevi) i sidrištu koje je pojela ruzina i kako bi to trebalo zamjenit. Konačno u srijedu Vedran i ja skupljamo opremu i krećemo u akciju. Ja s bušilicom i fixevima, Vedran s kutijom Maxflua. Isprobavamo smjer top rope da vidmo di ćemo bušit nove rupe i nakon toga viseći svako na svojoj niti, jedan buši dok drugi zabija i zateže. Dugo je trajalo, pa nismo imali vremena probat smjer. Na jednom mjestu smo dodali fix, na drugom malo razmaknuli (za psihu 🙂 ).

Drugi dan vraćam se s Buljanom kako bi zabušili novu liniju koja mi je zapela za oko ovo proljeće. Kamin između Čofko flya i Kardinala – od tud mu i ime Leteći Ministrant.

Ulaz u smjer je odmah lijevo od Kardinala, ali se može kretat i s terase iznad onog čofkovog boldera. Smjer u prvoj dužini prati kamin koji na samom kraju nudi detalj 5b (po Buljanovoj procjeni).
U drugoj dužini se nakon svoja dva fixa koji se drže radijatora spaja na drugu dužinu Kardinala/Fratra i izlazi na plato gdje završavaju Šjor Bepo i Žljebetina.

Smjer je bušen u napredovanju, gusto bušen, ali se moglo i kvalitetnije (nije lako držat se za stijenu, bušit, nosit 10 kila opreme i izgledat kul dok buljan slika).

Odite probajte pa javite. Ako netko ima kist i malo boje nek napiše ime na ulazu – hvala.

 

 

 


Bojan Rafaj