12 srpnja 2011 Autor: Goran Razić Sportsko penjanje

Luka Marinić s medaljom iz Petzena!

Luka Marinić s medaljom iz Petzena!

Petzen Climbing Trophy 2011. i ove je godine pokazao sav penjački potencijal, ali i zapaženu snagu mladih penjača iz čitave Europe. Na ovom popularnom natjecanju festivalskog tipa nastupilo je ukupno čak 250 natjecatelja iz 17 europskih zemalja. Hrvatske boje branilo je 15 penjača koje je predvodio izbornik Siniša Hrestak.

Najmlađi RAK-ovci bili su predvođeni Vitom Muževićem i Lukom Marinićem. Luki je ovo bio drugi nastup u Petzenu, dok je Vito ove godine po prvi puta opipao nimalo lake smjerove namijenjene penjačima iz čak pet starosnih kategorija.

Natjecanje se održavalo u sve tri kategorije (speed, lead i boulder). Vito je u konkurenciji U16, među 23 natjecatelja zauzeo 13. mjesto u leadu, 20. mjesto u speedu, isto kao i u boulder natjecanju.

S druge strane Luka je odlično kapitalizirao “iskustvo” s prošlogodišnje tekme. U kategoriji U12 Luka je brzinsko natjecanje završio na 14. mjestu, boulder natjecanje završio je 8., dok je u težinskom osvojio sjajno 2. mjesto!

 

Cijelu priču zaokružio je Borna Čujić iz Zagreba osvojivši u svojoj kategoriji ukupno 1. mjesto, nakon čega je zasvirala i ‘Lijepa naša’.

Cjeloviti rezultati dostupni su na stranici Petzen Trophyja, a u nastavku je kratki video prilog.


Foto i video: Goran Razić