12 listopada 2011 Autor: Ana Marinić Sportsko penjanje

Luka Marinić i Tonka Milošević prvaci Hrvatske u boulderu!

Luka Marinić i Tonka Milošević prvaci Hrvatske u boulderu!

U nedjelju je održano Prvenstvo Hrvatske u boulderu za mlade u penjačkoj dvorani Fothia u organizaciji SPK Pulfer. Nastupilo je 63 natjecatelja, znatno manje nego inače. Postavljeno je po pet problema za svaku kategoriju. RAK su u Zagrebu predstavljali Luka Marinić, Tonka Milošević i Vito Mužević. Svi troje vratili su se s medaljama oko vrata!


Luka je u konkurenciji 11 cicibana uvjerljivo osvojio prvo mjesto, savladavši četiri problema iz prvog i jedan iz drugog pokušaja. U zadnjem problemu, nerješivog za sve ostale cicibane, jednog pokušaja ga je koštalo nespretno uhvaćeno hvatište sa kojeg je skliznuo. Filip Banko (SPK Hiperaktiv) bio je drugi, Leon Milić (SPK Marulianus) treći. Timon Čujić nam se na ovom druženju pridružio u popodnevnim satima sa ciljem da sakupi što je moguće više potpisa na svoj novi gips na staroj ruci. Nedostaješ nam, Timone ☺.

Ženski kadetski smjerovi bili su dovoljno teški da ih organizatori odluče olakšati za muške predstavnike kategorije. Tonka se na prvo mjesto provukla kroz ušicu igle, odnosno s istim brojem topova ali s jednim pokušajem manje od Stelle. Lijepa borba, cure!

Vito se osim sa pet problema i šest konkurenata morao suočiti i sa redefiniranjem značenja “ulaza” budući da se u njegovoj kategoriji dosta raspravljalo što jest, a što nije statičan ulaz. Hrabar i siguran nastup doveo je Riječki alpinistički klub do trećeg postolja, a njega do brončane medalje. Borna Čujić zasluženo je osvojio prvo mjesto, dok je visoko i žilavo simpatično dijete pod imenom Jakić Karlo (SPK CAF) osvojio drugo mjesto. Živjela bronca! Živili RAK Kidsi!

 

Kompletnu fotogaleriju pogledajte na Rak Kids Climbing Team facebook stranici.

 

 


Ana Marinić