18 veljače 2013 Autor: Edita Marčan RAK

Ledeno penjanje u Mojstrani

U želji da isprobam novo kupljene bajle i okušam čari ledenog penjanja, nakon jutarnjeg đira kroz Kranjsku goru uputili smo se prema Mojstrani. Snjega je jako napadalo prošlih dana, a temeperatura je bila oko -3.
Budući da nemam nikakvog iskustva u penjanju na ledu Marko Krpešić je predložio umjetne slapove u Mojstrani. Na parkiralištu nas je dočekalo dosta auta i pokazalo se da je poprilična gužva. Uspjeli smo se ugurati između Slo škole ledenog plezanja iako su nam najprije rekli da moramo čekati do 16h. Bilo je i nekih talijana a kasnije smo otkrili i troje iz planinarskog kluba “Vučje bratstvo” iz Zagreba.
Moj prvi doživljaj penjanja po slapu bio je više nego zadovoljavajuć. Snage sam imala dosta iako su mi dereze češće proklizale, valjda zbog početničke tehnike, al su zato bajle super držale led.
Penjalište je opremljeno sa 70% slapova a ostalih 30% nažalost curi voda. Dalo se isprobati slapova različitih težina a bilo bi toga još da ima više minusa u zraku. Vikend dobro iskorišten i naravno osobno bogatija za još jedno iskustvo.