20 svibnja 2011 Autor: Goran Razić RAK

Foto natječaj za uređenje pročelja Kluba

Foto natječaj za uređenje pročelja Kluba

Raspisujemo interni fotografski natječaj s ciljem prikupljanja što atraktivnijih i tehnički kvalitetnijih fotografija koje bi ukrašavale pročelje Kluba. Vjerujemo kako velika većina članova u svojim privatnim kolekcijama ima velik broj atraktivnih fotografija s raznih uspona. Pošaljite ih što prije. Rok je 01.06.2011.

Uređenje novog prostora je uzelo maha. Osim ugodne unutrašnjosti Klub zaslužuje i atraktivan vanjskih izgled. Isto tako, a s obzirom da smo smješteni na dohvat ruke svakome, želja je da se donekle reduciraju pogledi znatiželjnih prolaznika, jer ipak nisu baš svi dobronamjerni kad zaviruju u unutrašnjost izloga.

Upravo zbog toga odlučili smo postaviti samoljepljive rupičaste folije na sve staklene površine Kluba. Posebne folije preko dana će dopuštati prirodnoj svjetlosti da ulazi u unutrašnjost te neće ometati pogled iz unutrašnjosti prema van. No istovremeno će onemogućiti poglede prema unutra te će u zamjenu nuditi kvalitetan vizualni izgled svakom prolazniku. Oni koji su znatiželjni i koji s dobrom namjerom žele saznati nešto više o Klubu, morat će se odvažiti na ulazak u prostor u jasno naznačenim terminima.

Upravo zbog svih tih razloga raspisujemo interni natječaj, koji će trajati do 01.06., a koji je otvoren za sve članove Kluba. Raspis je u nastavku:

Zero memorijal 2010. (foto: Goran Razić)Teme:
– alpinistička fotografija ljeti, odnosno u suhoj stijeni (portret penjača ili fotografija koja daje osjećaj visine i/ili težine alpinističkog smjera)
– alpinistička fotografija zimi, odnosno u nekom slapu ili zimskom smjeru (vrijedi isto kao i za gore navedenu)
– fotografija s RAK-ove alpinističke škole (cilj je što prepoznatljivija i atraktivnija fotografija s neke od vježbi na terenu)
– akcijska fotografija s penjačkog natjecanja
– akcijska fotografija iz sportskog smjera (poželjno je da penjač ima majicu na sebi) 🙂
– akcijska fotografija s dry toolinga
– pejzažna fotografija s motivom planina, odnosno stijena (zimske ili ljetne fotografije)

Propozicije:
– fotografije moraju biti digitalne ili digitalizirane ukoliko su napravljene analognom tehnologijom i to isključivo u boji
– svaki autor može sudjelovati s maksimalno dvije (2) fotografije po svakoj temi, znači s maksimalno četrnaest (14) fotografija ukupno
– fotografije ne smiju biti obilježene potpisima, oznakama i identifikacijskim obilježjima autora
– fotografije moraju biti bez dodanog okvira
– Na fotografiji moraju biti penjači RAK-a

Tehnički standardi digitalnih fotografija moraju zadovoljavati sljedeće uvjete:
– minimalna veličina fotografije je 4,5 megapiksela, odnosno minimalno 2.592 piksela po dužoj strani
– preporučena veličina fotografije je više od 10 megapiksela, odnosno više od 3.888 piksela po dužoj strani (molimo da šaljete u što većoj rezoluciji)
– fotografije moraju biti sačuvane u *.jpg formatu visoke kvalitete (11-12)
– maksimalna veličina fotografije je 10 MB
– fotografije se šalju s krajnjim rokom 01.06.2011. na e-mail adresu gogh@skijanje.hr

Autorska prava:
– Autori koji sudjeluju na natječaju obvezuju se da će autorska prava prikazivanja i tiskanja ustupiti Riječkom alpinističkom klubu bez naknade.
– Riječki alpinistički klub radove će koristiti isključivo za gore navedene svrhe te ostale slične neprofitne svrhe u dogovoru s autorom.

Pogled s Guslice (foto: Goran Razić)Autori čiji radovi će biti odabrani za nagradu će dobiti srdačno tapšanje po ramenu, veliku riječ HVALA i cugu na nekom od sastanaka Kluba. 🙂

S nestrpljenjem očekujemo vaše fotke! 🙂