Paklenica Pips, Juha, Brahm, Barba Antin

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
bojanrafaj
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Paklenica Pips, Juha, Brahm, Barba Antin

PostPostao/la bojanrafaj » 03.11.14, 00:41

Paklenica
2 dana
2 naveza
4 smjera
Klara & Andrija (Brahm, Barba Antin)
Miljenko & Rafaj (Juha, Pips)

Vrijeme savršeno, gužva u svim kukovimam – pol slovenije je tu.
U Juhu ulazimo kao drugi navez, malo čekamo na sidrištima. Smjer je dobar, ocjene drže vodu, spitovi su malo na rijetko (ako se usporedi sa susjednim Bračnim) a i cijeli smjer je malo tvrđi. Orijentacijski, osim možda u 4. dužini, ne nudi probleme sve do kraja smjera – onda postane zanimljivo tražiti put do vrha. Silaz sat vremena po ferati. Sunce i piva uz more. Dragi slovenci Mojca i Matjaž poklanjaju nam čokoladice jer im je bilo žao što smo zbog njih čekali.

Pizza tamo gdje je bankomat zabe nije loša. Izležavanje u apartmanu uz puding s grudicama i rano spavanje, čak nismo ni pivu popili.

Drugi dan Klara i Andrija idu s još 12 slovenaca u Barba Antin. Malo su tehnicirali, ali prolaze bez poteškoća.
Miljenko i ja s puno poteškoća odlazimo u Pips. Miljenku drugi put u 4 godine, a meni treći ove godine, prva dva sam bježao iz njega i dalje od 4 dužine nisam došao. Drugu dužinu "5c" oboje mrzimo. Kamenčić odlučuje da ja idem u nju. Prvu dužinu penjemo s navezom slovenaca koji absajla kraj nas bježeći iz Pipsa u Karamaru. Treba reć da je prvu dužinu vodio 72-godišnjak.
Uz puno muke, konačno oslobađam 5c i idemo dalje. Napredujemo polako, ali konstantno i nakon 4 sata smo na sunčanom vrhu. S vrha pratimo Klaru u zadnjoj dužini.
Mislim da u ove 3 godine ga nitko od naših nije penjao i jasno je zašto, jako tvrd, podcjenjen smjer, najteža nam je bila ta 5c s početka. Četvrta dužina (6a) smrdi po ptičkjem dreku, drek je na tramvajcima, drek je na krimpovima, drek je pod noktima. Onaj zaglavljeni kamen u zadnjoj nije toliki problem.

Sad konačno mogu na ove ljepše zimske (diagonalku i senza pieta). Primjetili smo da iz nekog nama nepoznatog razloga, slovenci moraju popet 2 smjera u jednom danu, valjda ih tuku ako se vrate u kamp sa samo jednim smjerom :)

SLIKE:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152802964699660.1073741855.759659659&type=1&l=41cf592973

vdevcic
Site Admin
Ime: Vedran
Prezime: Devčić

Re: Paklenica Pips, Juha, Brahm, Barba Antin

PostPostao/la vdevcic » 03.11.14, 13:57

Bravo svima :) ljubomoran sam ko pas ali mi drago da ste uživali! neki više, neki manje :)

Crankn

Re: Paklenica Pips, Juha, Brahm, Barba Antin

PostPostao/la Crankn » 04.11.14, 11:34

Super SVE :P

Natrag na “Alpinizam”