Poslao sam hrpu izvještaja + fotki od početka 2011. ,uglavnom zimske radosti, jer je bilo govora da se šalje što više materijala kako novi web ne bi startao proznog sadržaja!
Na kraju je stavljen samo jedan!?!? ...btw uz taj stavljena su još samo 2 !!! a mislim da su RAK-ovci ovu zimu bili dobro aktivni!
Ima li neki poseban razlog...ili...
Hvala i LP, Branko
Izvještaji s uspona/tura...
- grazic
- Ime: Goran
- Prezime: Razić [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Izvještaji s uspona/tura...
Ima! Posaljem ti na mail da ne piskaramo po forumu o tome.
-
Eca
- Pridružen/a: 26.05.11, 00:04 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ako postoje novonastali ''uvjeti'' i načini sastavljanja izvještaja i ako zbog tog razloga Brankovi izvještaji nisu objavljeni, isti bi trebali biti javno objavljeni na ovom istom forumu, jer u čemu je poanta da si njemu privatno na mail slao razloge, a nitko od nas, koji ponekad napišemo izvještaj ne znamo odgovor na njegovo pitanje!?
Koji su po tome kriteriji za naslovnu stranicu? Kako sada ta naslovnica izgleda (80% sportsko penjačkog sadržaja) čovjek bi rekao da smo primarno sportsko penjački klub (no hard feelings)... Isti izvještaji su mogli biti preusmjereni na forum gdje su i bili na staroj stranici,ili? Na kraju krajeva tko će u cijeloj priči od upravnog odbora biti osoba koja ima iskustva i utakmica u nogama da donosi odluku i procjenjuje čiji je 5b ili VI ili WI4 ili 7c vrijedniji i tko je više truda u svoj uspon uložio? Šta nije svakome njegov doseg kao 9b, pogotovo kada godinu dana nakon završenog zimskog tečaja netko povede tečajce u smjer kao što je Zeleniška u nedostatku adekvatnijih instruktora što je od iznimne vrijednosti za klub koji na prste broji ljude aktivne u zimi?
BTW gdje drugdje piskarat o tome ako ne na forumu, pa tome služi?!
...i Damir
Koji su po tome kriteriji za naslovnu stranicu? Kako sada ta naslovnica izgleda (80% sportsko penjačkog sadržaja) čovjek bi rekao da smo primarno sportsko penjački klub (no hard feelings)... Isti izvještaji su mogli biti preusmjereni na forum gdje su i bili na staroj stranici,ili? Na kraju krajeva tko će u cijeloj priči od upravnog odbora biti osoba koja ima iskustva i utakmica u nogama da donosi odluku i procjenjuje čiji je 5b ili VI ili WI4 ili 7c vrijedniji i tko je više truda u svoj uspon uložio? Šta nije svakome njegov doseg kao 9b, pogotovo kada godinu dana nakon završenog zimskog tečaja netko povede tečajce u smjer kao što je Zeleniška u nedostatku adekvatnijih instruktora što je od iznimne vrijednosti za klub koji na prste broji ljude aktivne u zimi?
BTW gdje drugdje piskarat o tome ako ne na forumu, pa tome služi?!
...i Damir
- dragan
- Pridružen/a: 26.05.11, 20:33 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
... i dragan
-
veksica
- Pridružen/a: 30.05.11, 11:27 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Molim vas, evo apeliram i javno, stavite link na stari forum i izvucite arhivu starih novosti sa stranice. Tamo je hrpa korisnih informacija, izvjestaja s alpinistickih tura i "svjedocanstava" koje ne samo da pomazu drugima u buducim usponima i releventne su i za neku opce hrvatsku povijest alpinizma, nego cine i svojevrsnu kroniku ovog kluba i bit ce trajno izgubljene ako to ne sacuvate i ne omogucite pristup tim materijalima. Zaista bi bila velika steta da vise nemamo pristup tome...
Sto se izvjestaja tice, osobno smatram da recimo drugo ponavljanje Balote svakako zasluje naslovnicu, s dodatkom starog teksta o prvom ponavljaju gdje su objasnjene i neke cinjenice vezane za ovaj bitan smjer u povijesti rijeckog alpinizma... Bdv, bravo Bale i Lale
Sto se izvjestaja tice, osobno smatram da recimo drugo ponavljanje Balote svakako zasluje naslovnicu, s dodatkom starog teksta o prvom ponavljaju gdje su objasnjene i neke cinjenice vezane za ovaj bitan smjer u povijesti rijeckog alpinizma... Bdv, bravo Bale i Lale
-
veksica
- Pridružen/a: 30.05.11, 11:27 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Isprika, upozorio me Dragan da je link na sve to u donjem desnom kutu... Thanks
- grazic
- Prezime: Razić [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Bok, Eca evo pojasnjenja jer je ocito krivo shvaceno. Branku nisam htio odgovarati na forumu jer nisam imao pojma da to jos nekoga zanima, pa nisam htio zachetavat forum. No tu je odgovor. Odluku o odabiru vijesti ne donosi nitko na svoju ruku, ponajmanje ja. Za sve takve i slicne uspone uvijek misljenje daje nekoliko ljudi, sto je mozda i malo bedasto jer bi trebalo dosta toga objavljivati, a ne reducirati vijesti. Daj Bog da ima sto vise toga. Neke vijesti nisu objavljene iz jednog velikog i jednog malog razloga. Veci razlog je taj da je to ful vrijedno paznje i da je super za objaviti, ali je napisano sve skupa u 5, 6 redova gdje se ne saznaje skoro nista o ispenjanom smjeru. Znaci vise u stilu "krenuli smo u 8, dosli smo u 11, dali smo si gi'me five na vrhu i otisli smo na pivu". Moje osobno misljenje je da su takve stvari primjerenije na forum, jer ne donose bas puno za siroke mase. Nekako je poanta vijesti na naslovnici da opisuju smjer, uvjete, tezine, tko je penjao sto, tko je bio u vodstvu, da li se smjer preporuca i sl. Znaci da oni koji ce ga danas sutra ici penjati da imaju korisnih informacija. Znaci, zamjerka je bila ful jednostavna - falilo je mesa, sto sam i rekao.
Nista drugo. Mali razlog je taj sto je od slanja tih clanaka proslo ful puno vremena dok se novi web konacno nije napravio i sada nekako nema smisla to stavljati iza svih ovih vijesti. Ili ima? Hm... Stavimo naknadno, nije bed, ako mislite da treba i da obrnuto kronoloski redoslijed ne smeta.
I sto je najbolje, u dopisivanju s Brankom sam dobio dojam da cak nisam niti vidio sve sto je slao, tako da i tu postoji neki raskorak ocito. To cu provjerit s Vedranom D. Eto, cisto tehnicke stvari, nista vise... i upravo zato nisam pisao litanije po forumu.
I sto je najbolje, u dopisivanju s Brankom sam dobio dojam da cak nisam niti vidio sve sto je slao, tako da i tu postoji neki raskorak ocito. To cu provjerit s Vedranom D. Eto, cisto tehnicke stvari, nista vise... i upravo zato nisam pisao litanije po forumu.
- grazic
Veks, cekao se Bale s tekstom. Sad je online.
Sto se tice starih tekstova, bilo bi dobro svasta imati objavljeno i na novom webu, no nije bas tako jednostavno. Stari i novi web nemaju bas nikakvu sistemsku poveznicu i nije moguce objaviti tekstove osim da se prekucaju u novi. To je dosta posla, ali ce se vjerojatno uzeti neki vazniji i zanimljiviji tekstovi koji ce se staviti u neku izdvojenu rubriku. Sto se linkova tice, dostupni su na dnu stranice, kao sto si rekla...
-
veksica
Ok, evo dakle, malo sam razmisljala da li sta komentirati na ovo ili ne, jer uostalom, ja sam svoju pomoc oko stranica ponudila, osobno mi je zao da me niste nikad zvali bar na jedan dogovor oko stranica, posebno stoga sto sam jedno par godina vijesti na RAK-ovim stranicama, iako su sifru i mogucnost za to imali i neki drugi ljudi, punila najvise ja, dok se Diego itekako nasljakao u tehnickom smislu. I nikad mi nije bilo zao, pogotovo ne kad sam skuzila da te tekstove cita puno ljudi koji su me znali zvati i komentirati, davati savjete...
Ali evo, kao novinarski profesionalac i alpinisticki geek, imam par opaski i savjeta, pa kome se ne cita - nek ne cita.
Dakle, za pocetak, smatram da je dobro sto se radi na stranicama i nastoji ih se poboljsati i dobro znam da tu treba truda, pogotovo u tom tehnickom dijelu za pocetak.
Dakle bravo svima. Sto se tice urednickog dijela, mislim da se stranice jednog kluba, koje su u primarnoj funkciji kluba i zadovoljstva svih njegovih clanova trebaju opredijeliti. Ako vec nisu koncipirane kao AO Zeljeznicar, gdje novosti kreiraju sami clanovi, a ostatak se puni korisnim tekstovima, vec zele biti nesto poput malog news portala, sto je u redu, onda urednik ili urednici imaju vecu odgovornost.
Dakle, ja osobno nikad nisam cekala da mi netko "posalje tekst s dovoljno mesa", vec kad bi skuzila neki vrijedni uspon ili mi je pak netko izrazio zelju da se njegova prica nadje na naslovnici, ja bi i u jednom i u drugom slucaju na tome poradila - saznala osnovne detalje, izvukla sama meso ako treba - nekad sam za to imala vise vremena, a nekad manje, i iz tog razloga svakako na tome ne treba raditi samo jedan covjek.
Primjer: Mene bi osobno, i kao alpinista, i kao urednika - jos vise od Baletovog poduzeg opisa o svojim dojmovima, zanimalo ponovo istaknuti i procitati kako je Zoga taj smjer napravio. To ima donekle u onom prvom tekstu nakon sto smo Elvin i ja ponovili smjer, ali ne vidim razloga da se ne ponovi - jer zaboga, covjek je to sto sad danasnji alpinisti sa svojom modernom opremom junacki ponavljaju tek drugi put, popeo solo prije vise od dvadeset godina, a o tom usponu postoje mitovi i legende u Hrvatskoj, do te mjere da je opisan na stranicama jednog posve drugog kluba - zagrebackog na koji ljudi iz RAK-a idu bdv, po informacije o smjerovima ispred nase kuce. (U tom kontekstu, mislim da je to zaista iduci i jako bitan korak za RAK-ove stranice: kvalitetna baza smjerova sa svim informacijama.
To je sljaka, ali ce vrijediti i vjerujem da je to u pripremi).
Mislim da recimo novi friski pripravnici zasluzuju o tome ponesto procitati, a ako vec Bale to ne moze navesti u svom tekstu, onda bi to trebao napraviti urednik.
Bilo bi naprimjer zgodno da se ponovo spomene da je smjer zapravo relativno ok opremljen i da ima lijepljene spitove na sidristima, jer ce to motivirati vise ljudi da ga penju. Po meni, tesko je ocekivati da stranica bude na visem nivou u smislu da ce vise ljudi znati pisati dovoljno atraktivno. Najbolje alp. uspjehe ionako postizu ljudi koje boli ona stvar da o tome bilo tko sto cita, pa onda najcesce napisu tri recenice "dosao, popeo, otisao na pivo". Kad to citas, imas dojam da je popeo Nosoroga u popodnevnoj pauzi, a ne neku smjercinu u Alpama.
E sad, zato urednik ili urednici portala svakako trebaju imati dobar uvid nad time koja je sportska, dozivljana, individualna, pa i ljudska vrijednost tih uspona. Na primjer - zimski uspon po smjeru Teranova danas je uistinu tek dvosatna uvertira u zimu za iskusnije alpiniste, ali kad ga popnu Eca i Sova u navezu - dvije cure koje su tek pocele penjati zimu - to je vijest. Da ne spominjem da je Eca povracala na sidristu jer je pokvarila zeludac i junacki nastavila dalje iako su se mogli spustiti. E to je meso (cak i doslovno, hehe
. Osobno sam misljenja da bi puno vise stvari trebalo biti na naslovnici, cak naustrb gramatickih i pravopisnih gresaka i ostalog - jer to su stranice kluba i da bi bas to potaklo ljude da salju izvjestaje i pricice. Moj savjet: ako urednik vidi da ima previse "malih" izvjestaja - nema problema, objavi se vise njih u jednom skupnom tekstu i jos se na naslovnici uputi ljude da opsirnije citaju u izvjestajima na forumu. Ja osobno volim pisati te "alpinisticke novosti", voli recimo i Elvin, imamo oboje dobar pregled igre i puno znanja o hrpi smjerova. I evo opet se nudim - ako treba pomoci, tu sam. Jos jedna opaska, mozda bi bilo dobro da se u tekstu o natjecanju BWSC ispravi greska da je to projekt Lacka i turisticke zajednice. Nije (ono je Welcome.hr - to je sasvim drugi projekt) vec to zadnjih godina organizira Park, pa mozda Dragici koja se svake godine ubije od posla to i ne bi bilo drago procitati. I jos nesto - molim vas da se poradi na onom tekstu na kraju "o klubu" - ono s ekspedicijama je, nemojte se ljutiti, prestrasno
... evo ja se dobrovoljo javljam da malo razradim alpinisticku povijest kluba i predpovijest koja ukljucuje njene aktualne clanoce - stvarno se imamo cime pohvaliti
.
I da, u dikatfonu imam vec napravljen intervju sa Zogom - pa eto, sad cu se u ime drugog ponavljanja potruditi da ga skinem...
Nadam se da se ne ljutite na mene sto sam sve ovo napisala, vi koji ste dosli do kraja. Cinilo mi se zgodno da ovako javno izlozim par savjeta, nego da se komentira "po kuloarima".
Ali evo, kao novinarski profesionalac i alpinisticki geek, imam par opaski i savjeta, pa kome se ne cita - nek ne cita.
Dakle, za pocetak, smatram da je dobro sto se radi na stranicama i nastoji ih se poboljsati i dobro znam da tu treba truda, pogotovo u tom tehnickom dijelu za pocetak.
Dakle bravo svima. Sto se tice urednickog dijela, mislim da se stranice jednog kluba, koje su u primarnoj funkciji kluba i zadovoljstva svih njegovih clanova trebaju opredijeliti. Ako vec nisu koncipirane kao AO Zeljeznicar, gdje novosti kreiraju sami clanovi, a ostatak se puni korisnim tekstovima, vec zele biti nesto poput malog news portala, sto je u redu, onda urednik ili urednici imaju vecu odgovornost.
Dakle, ja osobno nikad nisam cekala da mi netko "posalje tekst s dovoljno mesa", vec kad bi skuzila neki vrijedni uspon ili mi je pak netko izrazio zelju da se njegova prica nadje na naslovnici, ja bi i u jednom i u drugom slucaju na tome poradila - saznala osnovne detalje, izvukla sama meso ako treba - nekad sam za to imala vise vremena, a nekad manje, i iz tog razloga svakako na tome ne treba raditi samo jedan covjek.
Primjer: Mene bi osobno, i kao alpinista, i kao urednika - jos vise od Baletovog poduzeg opisa o svojim dojmovima, zanimalo ponovo istaknuti i procitati kako je Zoga taj smjer napravio. To ima donekle u onom prvom tekstu nakon sto smo Elvin i ja ponovili smjer, ali ne vidim razloga da se ne ponovi - jer zaboga, covjek je to sto sad danasnji alpinisti sa svojom modernom opremom junacki ponavljaju tek drugi put, popeo solo prije vise od dvadeset godina, a o tom usponu postoje mitovi i legende u Hrvatskoj, do te mjere da je opisan na stranicama jednog posve drugog kluba - zagrebackog na koji ljudi iz RAK-a idu bdv, po informacije o smjerovima ispred nase kuce. (U tom kontekstu, mislim da je to zaista iduci i jako bitan korak za RAK-ove stranice: kvalitetna baza smjerova sa svim informacijama.
To je sljaka, ali ce vrijediti i vjerujem da je to u pripremi).
Mislim da recimo novi friski pripravnici zasluzuju o tome ponesto procitati, a ako vec Bale to ne moze navesti u svom tekstu, onda bi to trebao napraviti urednik.
Bilo bi naprimjer zgodno da se ponovo spomene da je smjer zapravo relativno ok opremljen i da ima lijepljene spitove na sidristima, jer ce to motivirati vise ljudi da ga penju. Po meni, tesko je ocekivati da stranica bude na visem nivou u smislu da ce vise ljudi znati pisati dovoljno atraktivno. Najbolje alp. uspjehe ionako postizu ljudi koje boli ona stvar da o tome bilo tko sto cita, pa onda najcesce napisu tri recenice "dosao, popeo, otisao na pivo". Kad to citas, imas dojam da je popeo Nosoroga u popodnevnoj pauzi, a ne neku smjercinu u Alpama.
E sad, zato urednik ili urednici portala svakako trebaju imati dobar uvid nad time koja je sportska, dozivljana, individualna, pa i ljudska vrijednost tih uspona. Na primjer - zimski uspon po smjeru Teranova danas je uistinu tek dvosatna uvertira u zimu za iskusnije alpiniste, ali kad ga popnu Eca i Sova u navezu - dvije cure koje su tek pocele penjati zimu - to je vijest. Da ne spominjem da je Eca povracala na sidristu jer je pokvarila zeludac i junacki nastavila dalje iako su se mogli spustiti. E to je meso (cak i doslovno, hehe
I da, u dikatfonu imam vec napravljen intervju sa Zogom - pa eto, sad cu se u ime drugog ponavljanja potruditi da ga skinem...
Nadam se da se ne ljutite na mene sto sam sve ovo napisala, vi koji ste dosli do kraja. Cinilo mi se zgodno da ovako javno izlozim par savjeta, nego da se komentira "po kuloarima".
-
ana
- Pridružen/a: 30.05.11, 13:32 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Dakle, nisam reagirala pravodobno misleći da se radi o kolateralnim žrtvama pri „worm up-u“ stranice, ali kako se stvari zahuktavaju, i ja imam nešto za reći: izvorni tekst koji sam poslala na objavu pod sadašnjim naslovom BWSC – Paklenica 2011. nije sadržavao navedenu grešku, odnosno u nekoj je mjeri izmijenjen a potpisan mojim imenom. To ujedno nije prvi puta da su mi se dijelovi teksta mijenjali prije objave, ili da se (dio) poslanih tekstova nije nikad objavio. Za ovo potonje mi je jasno da se radi o prevelikom odmaku vremena, ali za izmjenu tekstova ne vidim razloga. Budući da se autori tekstova potpisuju ne razumijem zašto se tekstovi ne bi preslikavali u izvornom obliku (pa neka potpisani snosi odgovornost za napisano) ili još bolje da se od autora dodatno zatraži potrebno ažuriranje teksta. Živili.