Großvenediger 09/10.07.2011.

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Crankn
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Großvenediger 09/10.07.2011.

PostPostao/la Crankn » 15.07.11, 10:00

Pozdrav!

Ukratko...prošli je vikend, u organizaciji SPV Rijeka, nekoliko RAK-ovaca bilo na Großvenedigeru (3.666 m)...točnije: Edita P., Hrvoje D., Hrvoje O., Mršnik, Sekovanić i moja malenkost.

Inače postoje 4 'normalne' rute za vrh (mi smo išli južnom)i sve pružaju tipičnu hodačko-glečersku turu (težine F).

Aute smo pustili na besplatnom parkiralištu poviše mjesta Hinterbichl (1.331 m) odakle kreće pristupna markirana staza kroz zanimljivu dolinu Dorfertal prema Johannishutte (2.121 m) i Defreggerhaus (2.962 m) gdje smo rezervirali spavanje.

Spavanje u domu - skupno ležišće - je EUR 18,00 po osobi (ne priznaju iskaznice!)...a porcija pašte s mesom + malo salate oko EUR 6,00...

U nedjelju oko 06.20 sati krećemo prema vrhu...najprije malo grebena, pa kratki silaz na dugački glečer Inneres Mullmitzkees (još se naziva i Rainerkees) gdje se navezujemo u 3 naveza...glečer ima nešto pukotina, neke se zaobilazi, a neke preskače...

Najzanimljiviji dio je uski greben prije samog vrha do kojeg nam je trebalo cca 3 sata od doma.

Na vrhu lagana gužvica i fantastičan pogled na sve strane...give me five, pa malo chillanja, fotkanje, nešto pod zub i silaz prema domu gdje stižemo nešto prije 12.00 sati.

Nakon zasluženog odmora i pakiranja ostalih stvari pićimo skroz do auta.

Par korisnih informacija:

- od parkirališta to Johannishutte može se ići skupim taxi-em
(EUR 12,00/po osobi u jednom smjeru, povratna EUR 20,00/po osobi)
- u domovima je sve na njemačkom i skoro nitko ne priča engleski - katastrofa!
- voda (glečerska) se može tankati cijelim putem
- drugi dan nakon 704 m uspona, treba savladati 2.335 m silaza...znači cca. 3.000 metara u jednom danu!

...dakle kome se hoda ovo je tura za 10!!!

Eto...toliko od mene...LP,

Branko
Zadnja izmjena: Crankn, dana/u 15.07.11, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.

dragan

Re: Großvenediger 09/10.07.2011.

PostPostao/la dragan » 15.07.11, 12:26

daj slike,znam da imaš ;)

lijepo je vidjeti da si opet u pogonu

alfred stokes

PostPostao/la alfred stokes » 15.07.11, 15:04

Juhuhuuuuuuuuuuuuu.....

Pašta nije 6...nego 7 i po eura i ne valja muškog spolnog organa...ako se mene pita.....stoga je svaki euro bitan :lol:
Ako se Branka pita - odlična je :mrgreen:
Dakle 100 zena 200 sisa.....

Deda domar je legenda....smije se slatko, plješće radosno po plećima hrvatsku nejač...prodaje splačine i pritom ima bradu ko Reinhold Messner
OK...piva kod dede je odlična......pogled iz doma takodjer...

Turica je super.....slapova kolko treba, cak i malo vise od toga...put po grebenu je fantastican....krave koje odma daju mleko u tetrapaku, pitomi svisci, ledenjak i genijaan pogled s vrha
Odlicna hodacina i fini pogledi.....

Moje fotke
https://picasaweb.google.com/hdukic/GroVenedigerIlitiVelikiVenecijanac3662m

Crankn

PostPostao/la Crankn » 15.07.11, 15:56

b.volkmann

PostPostao/la b.volkmann » 18.07.11, 19:11

Lijepa tura. Čestitke svima koji su bili! :-)
Iznenadilo me je to što vam nisu priznali iskaznice. Do sada osobno nisam imao takvih problema u austrijskim domovima, pa se nadam da se tu radi o greški domara, da nije donešena neka nova odredba da se ne priznaju naše iskaznice.

Evo i još jedan koristan savjetić od mene:
- dom raspolaže odličnom zimskom sobom za 12 osoba (predvorje, peć, drva (koja ipak treba štedjeti), deke) pa je super uputiti se gore negdje krajem 9.mj. kad je dom već zatvoren a uvjeti za uspon još uvijek odlični pa uživati u vrhu bez mnogo ljudi a i uštedjeti lovu za dom. Jedino treba ponijeti dosta vode sa sobom jer je jedina voda u blizini doma ona na ledenjaku koji i nije baš ono jako jako blizu.

Natrag na “Hodanje i turno skijanje”