U ocekivanju izvjestaja iz Dolomita, evo malo Alpa. Dakle, Kruno i ja imali zbog mog posla free samo od 21. do 24., a kako Dolomiti tih par dana nisu bas izgledali sjajni, stali mi u Alpama. Prvi dan je prosao u chillanju od posla i popodnevnom setkanju ispod sjeverne stijene Nad Sitom glave (jos malo pa cijela suha), a za srijedu odabrali smjer Gersak-Grcar u Vezici. Dva i pol sata strmog pristupa iz Kamniske Bistrice i nadjete se pod lijepom stijenom VeŽice. Svojevrsni Anica Kuk u Kamniskima, samo nesto visi i uzi... Gersak-Grcar, majstorija slovenskog Velebitasa Bojana Pollaka, je, kaze Mihelic, V+ od 390 metara, ali kako se nalazi u najvisem dijelu stijene, nakon tih 390 konstantnih metara u kojima ima vise petica nego cetvorki, imate jos stotinjak metara koji se bas ne mogu pretrcati i uljucuju jos jednu, blago receno, zanimljivu cetvorku kad vam je vec pun k... jer niste trenirali kad je trebalo. Glavne karakteristike smjera: super stijena, strmic samo takav i hrpa eksponiranih precki. U kljucnoj V+ duzini dovoljno klinova, u ostalim duzinama vec puno manje. Na sidristima spitovi. Skica u Mihelicu u drugoj polovini smjera prestane imati smisla, pa ste prepusteni njuhu ili gatanju... mi se zeznuli jednom i odabsajlali natrag u smjer, odnosno ono za sto smo pretpostavljali da je smjer

. Meni je G-G bio malo pretezak za prvi alpski smjer u sezoni i bilo je puf pant i velikih ociju u preckama zbog cega je sve skupa nesto duze trajalo. Upenjani Kruno je gustao kao prasac, a velebitaski heavy and fast navez Domic i Martin usli sat vremena prije i nestali nam iz vidokruga vec u drugoj duzini dok sam ja glumila najgluplje prizore iz holivudskih penjackih filmova u kljucnoj precki. A na vrhu nagrada - za one kojima se ne da strmopizdjavati niz neke "brze silaze", citaj strme II-III grapetine, nego se odluce na duzi put preko grebena na Korosicu, slijedi super travnato grebenarenje. Pravi gust zaista. Otvoreni Kobeckov dom na Korosici bio je preveliki mamac, pogotovo nakon sto nam je prijazna domarka rekla da mozemo ostati spavati iako nemamo ni kinte i darivala nas s keksima, cajem, vocem i cipsom. Hvala Mojca! Nakon sto smo doznali njihov ziro racun, odlucili se jos pocastiti pivom i spavanac. Ujutro kisa, dvoipol satni silaz u dolinu, pa malo pancete i kulena prije nego smo pred prognozom pobjegli natrag u Ri...
Evo malo fotkica za atmosferu...
https://picasaweb.google.com/vedrana.simicevic/Vezica_GG#