Plan B je bio Alpe - navodno još uvijek previše snijega
Pa se odlučili na plan C - Biokovo od čet do ned
Sri - polazak, spavanje u Vodicama kod Igora.
Čet - dolazak u Makarsku oko 10
Navezi: Petričić - Andrić, Diego - Rafaj
Ovo dvoje odrađuje Direktni u Malom Borovcu(-V, 260m ako se ne varam) - kažu odličan smjer. Ne znam detalje pa ne bi bilo u redu da pišem što su sve proživjeli. Većih poteškoća nisu imali, ako se uzme u obzir da je to neopremljen smjer. Mislim da je trajao sa pristupom i silazom 6-7 sati
Diego i ja smo ušli u Stipana Ercega (IV, 300m).
Prvu dužinu djelimo sa smjerom Atlantide. Par klinova je duž te žljebine, a sidrište na 2 spita.
Drugu dužinu kroz kratki kamin i potom usku pukotinu odrađuje diego, jako ružna dužina jer je teško proć od silnog zelenila. Da se malo očisti bi bila puno bolja.
Izlazi se na gredinu gdje mi (vjerojatno zbog sunca
Drugi dan nas prije zore budi mobitel. Danko obavještava Diega i Igora da je akcija u Kiti Gačešinoj. Brzo se pakiramo, njih ostavljamo kod špilje, a Marko i ja put Paklenice tj kave kod Dinka gdje kujemo plan za vikend.
A Plan je otepnjati nešto jednostavno u Paklenici (Flex i Rex), otuširati se u kampu Marko (hvala šefici na gostoprimstvu), nabaviti skice Dabarskih i navečer biti gore.
Subota - krećemo u 10 od doma kraj kojeg smo spavali u društvu Matičara i raspjevanih Velebitaša.
Cilj nam je Kuk od Korita i Bojanina smjer (neopremljen)
IV+/II-III, 100m
Marko odlično uočuje moju grešku u odabiru ulaza i skreće nas na pravi put(usjek lijevo od najljevijeg pospitanog smjera). Gdje nakon prve dvije dužine koje su šetnja među stablima na strmom terenu, počinju ozbiljnije stvari.
3. dužinu Marko odrađuje jako oprezno po izrazito kršljivoj stijeni i sidri pod detaljem smjera - dugim kaminom
4. dužina je dugačak kamin, duboki usjek, hvatišta miljun, lako se rade međuosiguranja, prolazi se kroz okno (tj uglavljenu grotu) i nakon jedno 20tak metara "kaminjenja" izlazite na vrh.
Za silaz smo se odlučili abseilom po obližnjem pospitaom smjeru.
Smjer je u svoje prve 2-3 dužine bezveze, ali smo se oboje složili da se sve isplati zbog te zadnje dužine.
Nakon čega odrađujemo i Startera (4c)
Naveče se nalazimo s Larom i Elvisom koji su također bili gore.
U nedjelju odrađujemo, Velebit Expres(neki kažu 5b, a neki i 6a, probajte pa sami prosudite) i Bibl und Bubl (5b)
Iako pospitan, V. Expres krije neka iznenađenja, posebno ako promašite spit. Bibl und Bubl je OK smjer, ali loše opremljen.
4 i pol dana odličnog penjanja, super društva i lijepog vremena.
Za kraj:
na Biokovo odite s nekim terencem.
u ova 4 dana nisam vidio ni jednu zmiju, a priča se da su ih i biokovo i dabarski - krcati
Ispod Bačić kuka se nalazi jedan manji kamp - prednost - jako je lijep, mana - spavanje se plaća 22 kune (nudi i skupno ležišće i neku sobicu s bračnim krevetom)
Kad postavljate šator - ako je mir ono što tražite, nemojte ga stavit odmah kraj vatre