Via Alvera/Menardi; V+, IV-V; 320 m

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
pako
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Via Alvera/Menardi; V+, IV-V; 320 m

PostPostao/la pako » 17.08.21, 16:51

Za klupski „kamp“ u Dolomitima 24. i 25.07.2021. sam se za subotu dogovorio da ću penjat sa Lukom. Izbor je pao na Via Alvera/Menardi u Col de Boi. Petica, sa malo ili ništa klinova, ali i napravljenim sidrištima. Orijentacijski nije zahtjevna i nije tipično dolomitska. Malo baca na Alpe, ali ne zbog kvalitete stijene. Ona je odlična. Prve dvije dužine sam ja išao kao prvi, a dalje svak svoju. Ispalo je da je Luka vodio najteže dužine jer, po meni, detaljna nije uopće problem. Ako se penje bez ruksaka. To su šesta i dvanaesta. Šesta je nakakav kamin, žljeb, a dvanaesta je ploča. Obje je Luka maestralno popeo. Malo smo zaglavinjali u nekakvim trojkama u sedmoj i osmoj dužini, ali smo se brzo pronašli. Pod dvanaestom dužinom smo se zamjenili da mene dopadne detaljna što mi je sa penjačke strane bilo greška. Detaljna i nije nešto lijepa. Ili gmižeš kroz kamin ili se izbaciš na glatku ploču na kojoj nema ničega. Izlaz nakon detalja je lagan i očit. Generalno, dobar smjer, neopremljen, sa solidnom stijenom.

Natrag na “Alpinizam”