Srebrnjak, Bratovska smer (V+/IV, 450m)

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
maja
Ime: Maja
Prezime: Vukas
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Srebrnjak, Bratovska smer (V+/IV, 450m)

PostPostao/la maja » 22.08.11, 13:21

Vex i ja smo prekjučer, 20.8.'11. popodne krenuli u Alpe, prema Vršiću i prespavale u Koči na Gozdu (u super sobi za 10E, sa toplom vodom i tušem u kupaoni na katu).

Buđenje oko 5 i akcija. Autom do zadnje Trente, pakiranje stvari i oko 7 krećemo prema smjeru, oko 9ipo smo pod njim i oko 10 krećemo u smjer (pristup je dosta dug, a zadnji dio se ide kroz šumu bez puta prema stijeni).
Smjer je super, lijepo penjanje, dosta klinova, orjentacija je logična (premda u gornjem dijelu smjera nismo više točno kužile u kojoj smo dužini prema skici - ali samo pratiš pokoji klin i logičnu liniju i nije bed za naći). Detaljne petica i pet plus su baš za gušt :)
Oko 4ipo smo izašle iz smjera, malo se odmorile i pojele i onda epic silaz. Malo spuštanja, pa 4-5 absajla (s jednom niti užeta, moglo se i brže s dve niti spojene), malo sipara, pa probijanje kroz klekovinu, malo odpenjavanja i onda sve ono što smo odradile na pristupu (oko 21:15 smo konačno kod auta).

Sve u svemu smjer je super, pristupa i silaza ima puno, ali ok je (mene živcira taj dio kroz šumu koji nema nikakav put pa se probijaš...)
Franziskaner, jaa :lol:

maja
Ime: Maja
Prezime: Vukas

Re: Srebrnjak, Bratovska smer (V+/IV, 450m)

PostPostao/la maja » 22.08.11, 13:51

Opis i skica se osim tu može naći i u Slovenskim stenama

veksica

Re: Srebrnjak, Bratovska smer (V+/IV, 450m)

PostPostao/la veksica » 22.08.11, 14:19

Moram dodati da mi je bio pravi gust. Jako lijep smjer, ful logican, dobro osiguran, lijepi detalji, nis pretesko, a opet cijelo vrijeme strmic... Zadnja Trenta je bas bjutiful. Cijela tura je zakon, bas kao i pratnerica :-), osim sto bi ja izbacila onaj dio otpenjavanja kroz strmo rusje :? ..., a sve drugo je lijepa avanturica...
Od skica koje smo imali, a na koje je Maja stavila link, ona od gdina Suskovca mi se cini najtocnija...
Evo malo fotkica:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2117188441874.2115374.1010636668&l=7cf4c11ef1&type=1

Natrag na “Alpinizam”