„Je.. se neću platit kartu!“

kamenjak
Postovi: 21
Pridružen/a: 16.10.12, 22:18

„Je.. se neću platit kartu!“

PostPostao/la kamenjak » 26.01.15, 12:04

„Je.. se neću platit kartu!“
Kako smo u petak Andrić i ja odustali od prvog plana penjanja leda u Maltatalu, na brzinu smo odlučili promjeniti aktivnost i zaputili se na neku turno turu u Cortinu. Prećorili smo na parkingu u Andrićevom kombiju, zakon je kad ne moraš tražit smještaj :D . U subotu nas budi prekrasan dan, a prvo sunce obasjava Tofane, ko je vidio kako to izgleda zna o čemu pričam, oni koji nisu trebali bi, zastaje dah. Tako pada odluka, idemo turno iz sela uz rub staze i kroz šumu do vrha Tofane, a nazad po stazi. Vrijeme prekrasno, pogledi nevjerojatni, držimo dobar ritam, Marko usput fotka... puno. Nakon pređenih cca 500 visinskih m dolazimo do Rumerla i ususret nam se spuštaju dva italjanska policjota na motornim sanjkama , staju kraj nas i viču „No possibile“, Marko i ja se u čudu gledamo Šta je ovome?! Stanemo, a policjot 1 viče „Oooo, no possibile!!“ i odu ća, a mi ne budi ljeni za njima da vidimo šta oće. Dolazi Marko do policjota 1 i pita ga:
- „do you speak enghlish?,
- policjot 1: „ jes a litl“,
-Marko (ljubazno): „why cant we go up?“
- policjot 1 (nesigurno i nervozno): „beceause is not possibol“, (neugodno mu je, maše rukama) „Guido! (to je policjot 2), Guido vieni! (a Guido se pravi da ne čuje)
- Marko (ozbiljan): „why cant we go up?“,
- policjot 1(neugodno mu je): iz not possibol,..slope.., (maše rukama) Cinque torri...
Ok, odustajemo, nije isti jezik, ne puštaju nas dalje, a meni u glavi zvoni samo PHC i „jebi se neću platit kartu!“. Odustajemo od Tofane i usprkos policjotima odlazimo na Col Druscie, popit pivu i nervirati se. Kod ovog doma ugledali smo utjelovljenje duha Cortine d Anpezzo, gospođa sa ustima koje kupiš kod doktora i torbicom koja je zapravo bjeli kanister iznutra obložen krznom (ima Marko sliku), dosta nam je ajmo dole, pokvaren dan. Vraćamo se do Rumerla,a ja ohrabren pivom pitam na svom jadnom talijanskom ljubaznu policjotkinju u čemu je problem za ić na Tofanu turno. I žena kaže na tečnom engleskom (vidjela je da se mučim), po zakonu u Italiji ne možeš blizu staze turno, na Tofanu turno nikako... „jebi se neću platit kartu“. Spuštamo se i ostak dana kratimo sunčanjem blizu Passa Tre Croci, gledamo zaista spektakularan zalazak sunca.
U nedjelju se odlučujemo, po savjetu italjanskih policjota, na turu prema Cinque Torri na 2225 m,i izbor je odičan. O pogledima više neću, meni su posebni, Marko će valjda stavit slike, na Torrima smo za cca 1,5 ure, a kako nam nije dosta nastavljamo preko rif. Averau do vrha Nuvolao na 2574 m. Vrijeme odlično, malo puše, s vrha se spuštamo blagom padinom, ponovo do rif. Cinque Torri, gdje počinje staza i skijaškom stazom prema cesti. Da nam ne bude dosadno, odlučili smo poprečiti kroz šumu do ceste i tu se ispriječio potok, koji sam savladao, ovaj put bez pomoći dobro uigrane ekipe kao zadnji put ;) . Piva na Falzaregu i doma. Uglavnom, drugi dan je uvelike nadoknadio prvi i valjda će Nas Marko počastiti slikama.


Crankn
Postovi: 67
Pridružen/a: 25.05.11, 20:53

Re: „Je.. se neću platit kartu!“

PostPostao/la Crankn » 27.01.15, 14:53

Bravooo dečki !! :)


Natrag na “Hodanje i turno skijanje”