U četvrtak smo se svi uputili na Gruppo di Fanis, Lale i ja na Torre Piccola di Falzarego u smjer Via Comici koji je na južnoj strani i dug je oko 230m ocjene V- . Pristup je oko 40min, po lijepoj stazi i prolazi se kraj ruševina stare bolnice.. Smjer je uglavnom opremljen i jako lijep, malo smo se zagubili koji metar previše lijevo u drugoj dužini, ali ništa strašno. S vrha se absaila na drugu stranu i onda opet stazicom do auta.. Za preporučiti! Vraćamo se spavati ponovo na isto mjesto jer nam se tamo baš svidjelo
Za petak smo dogovorili Gruppo del Pomagagnon, na Punta Fiames. Lale i ja u smjer Spigolo Jori, a Davor i Sale neki susjedni ljevi.. Stijena predivno izgleda, a pristup je za ubit se – prvi dio je stazom kroz šumu i to je okej, onda kreneš priječit po stijeni kroz žljebove i sipare i fuj fuj, onda se negdje odlučiš navezat i povuć 3 dužine užeta „osiguravajući“ se po kršljivim kamenčićima.. I kad napokon dođeš do rampe koja vodi do ulaza u smjer si već (psihički) mrtav umoran
Subotu smo odlučili provest laganini pa smo tako svi otišli na Cinque Torri, oni na Torre Grande a mi na Torre Barancio, sjevernu stranu, smjer domišljatog naziva Parete nord
Nedjelju smo odlučili svi provesti zajedno u istom smjeru, Gruppo del Nuvolau, na Monte Averau, smjer Via Alvera, no malo smo se zeznuli s izračunom trajanja pristupa, i kad smo nakon cca 1:15h došli do doma od kojeg ima još 25min pristupa, odlučili smo sjest i odmorit. A kad smo vidjeli koliko je tamo na terasi lijepo i opušteno, odlučili smo popit pivu, pa još jednu i tako to.. Guštirali smo na suncu, slagali priče s raznolikim oblicima pereca, smijali se i uživali, pa se nakon nekog vremena spustili natrag od kud smo došli i laganini krenuli put kuće, u realnost..
Akteri izleta: Marko Lalić i ja (Đana Petrović) iz kluba, i Istrijani Davor Matošević i Saša Dobrić, hvala im na predivnom druženju!