p.s. sliko-skicu smjera je postao Lalić u svome izvještaju
Veseljko na Klamaruši (slobodno ponavljanje)
-
markojak
- Pridružen/a: 11.04.14, 11:02 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Veseljko na Klamaruši (slobodno ponavljanje)
Pozdrav, kako se sezona penjanja alpskih smjerova bliži bio bi red ispenjati jedan takav smjer kao pripremu za Alpe. Dakle 18.6.2014. Marijan i ja krećemo prema Antovom s ciljem ponavljanja Veseljka na Klamaruši. Smjer su djelomično prvenstveno ispenjai Devčić i Lalić u studenom 2013. Smjer je dužine cca 250m, u prvih 3-4 dužine pruža pravo alpsko penjanje, a detalj u drugoj dužini smjera zaslužuje ocjenu V+/VI. U detalju sam ostavio jedan klin koji "život znači". Nakon trećeg sidrišta desno se uđe u skriveni kamin koji su ispenjali Devčić i Lalić, međutim mi smo odlučili krenuti na lijevu stranu gdje sam naletio na zabijeni okasti ključ 15 kao međuosiguranje
. Naredne dužine su grebenarenje III+/IV uz djelove sa podosta vegetacije. Poskok na jednoj polici u predzadnjoj dužini koji se lijeno uvukao nazad u svoju kućicu, dao je do znanja da je sezona penjanja u Antovom već pri kraju. Dakle izlaz iz smjera pa sjeverno do staze Oči Vinodola i desno prema Asparagusu za spust natrag do auta. Rezime: usprkos svemu lijep smjer koji zaslužuje biti više puta ponavljan radi čišćenja i puštanja klinova za lakšu orjentaciju.
-
MarkoA
- Pridružen/a: 05.10.11, 08:55 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Veseljko na Klamaruši (slobodno ponavljanje)
Jebenica! Još da si koju sliku priložio