ima već jedan post od Novaka iz 2022e:
viewtopic.php?f=20&t=678&p=1413&hilit=adang#p1413
ali da bi održali forum na životu ja pišem opet
08/07/2023 s Đanom
Odličan smjer s ugodnim konstantnim četvrokama. Detalj je malo ozbiljniji, Novak je dobro rekao da je mrvu izlizan. Trebaš bit komotan u toj ocjeni.
Prvi put da sam spavao u divljem kampu pod passo gardena, veliki parking, ima i pristojan wc s tekućom ne pitkom vodom, pitka voda 3 zavoja niže, nedostaju kante za smeće (možda i bolje) - mjesto za preporučit.
Vodič kaže da je ishodište za smjer prvi zavoj ispod prijevoja, ali se može i iz "kampa". Pristup stijeni logičan, čim se nađeš pod stijenom na jednom proplanku,lijevo gore ciljaš ulaz. Do stijene vodi slabije uhodana staza kroz otvorenu livadu.
Smjer se dobro drži skice, tako da ne znam treba li nešto posebno naglasit. Recimo 5. dužina - prečka u desno iza brida. Ide jako u desno, tražiti zamkicu, na klinu za orijentaciju. Slijedi odličan žlijep koji pita frendove.
U 8. dužini koja vodi do pod mali strop ljievo od kojeg je žlijeb mi smo sidrili 10 m previše desno(našli klin), činilo se boljom opcijom. Točnije bi bilo pod samim žlijebom gdje su dve trake, ali je tamo bilo jako mokro, a i početak žlijeba nije izgledao primamljivo. To nam je valjda jedina zanemariva greška. Do detalja vodi lijepa duga dužina.
Detalj: po vodiču V-, pa nekima V, po drugima i teže. Široka pukotina u žlijebu (tako bih to opisao) ima klinova, ali tamo gdje je najteže nije ga bilo, a nemožeš ubacit nešto svoje. Teži je u donjoj polovici, gore se nastavlaj na isti način ali mrvu lakše.
Zadnjih nenavezanih 150m do vrha je malo čudno. Ima čovuljaka, ali ih treba dobro tražit. Prvi vodi na lijevo, ali onda te onda put diže i vraća desno. Nakon čega opet gore i lagano u lijevo. U načelu je hodanje, a ne penjanje, baš treba tražit što lakšu liniju.
Via Adang - Sas Ciampac V-, 425m
-
bojanrafaj
- Pridružen/a: 08.07.11, 20:05 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable