15/08/2019
Matko i ja
Iz doma krenuli u 4:00
Pod Stenom u 5:30 (još je bilo malo mračno)
Izgleda da smo tu malo fulali, i popeli se malo previše lijevo na gredinu. Trebali smo možda ući sa sipara, malo desno od žlijeba gdje je sipar najviši.
Tu kuda smo mi išli je stijena šugava i nije lijepo penjanje za bit u pristupnima.
Lako se uoči prvi turnc s kojeg stvarno i počinje smjer. Kao i po skici ga se lagano zaobiđe s prednje strane i onda natrag na njega, na kraju je kaminček III. Prva dužina kreće odmah pošteno, sidiršte je nakon 20 metara(2 klina i zamke), možda se može i preskočit (skica laže kad kaže da je sidrište iza velike ljuske), pa po polici do pod V- dužinu. Ima sidiršte na jednoj višljoj polici pod V- pukotinom. Nema potrebe ići skroz lijevo u rupu.
Nakon V- dužine opet lagano, puno pijeska, do sidrišta na podu na 2 spita. Nakon toga u lijevo po gredini, tu smo se razvezali. Prati se ugodna polica do Skalaškog turnca - šteta što na njemu i ne piše ime. Polica nastavlja, ali za doć na vrh turnca s police se prijeđe u kamin III (blago desno s police, ali i dalje prema istoku)
Navežeš se za dve dužine koje zajedno imaju 60m i mogu se spojiti. Opet razvezivanje i penjuckanje do Gorenjskog turnca. Držat se malo desnije i stvarno se dođe do malog okna, mi smo tu prošli 15tak metara lijevo od okna.
S Gorenjskog turnca se lijepo vide dva kamina od kojih se prati onaj lijeviji. Navezat se pod njim i drito kroz kamin IV+ na položeni steber koji vodi do Ladje. Detalj je dobro poklinan. Nakon njega se još nalazi na klinove, ali rijeđe. Mi smo navezani prošli još 2 dužine, ali se moglo i razvezat. Izlaznih 100-200m je II s pokojim kamenom koji se baš i ne drži najbolje pa stoga oprezno.
7 sati za smjer
Silaz preko ferate na Luknju. Do sedal 1:30 još 1h do doma.
Preporuka i za slabije penjače pod uvjetom da imje OK solirat malo. U protivnom bi to predugo trajalo. Na tim lakšim djelovima ni nema klinova. Kad smo kod klinova, mi ih nismo nosili niti su nam trebali jer su penjački djelovi odlično poklinani.