Drugi slap u Krnici

veksica
Postovi: 55
Pridružen/a: 30.05.11, 11:27

Drugi slap u Krnici

PostPostao/la veksica » 23.02.15, 14:17

Jezersko je bio prvi plan Marka B., Đane i mene ove subote, no kad smo malo prije 7 ujutro u subotu došli na improvizirani parking kraj zadnjih kuća na cesti prema zicnici, izgledalo je kao da pola slovenske, a i zagrebacke penjacke scene ima isti plan. Najmanje dvadesetak vec uparkiranih auti i bar petnaest naveza koji su samo u tom trenutku prolazili kraj nas prema slapovima natjeralo nas je na plan B - Krnica. Dolinica ispod Vrsica iz koje se obicno krece za Skrlaticu (izmedju ostalog), poznata je i po slapovima od kojih se vecina nalazi u tzv. Prednjoj glavi Prisojnika. Ima tamo teskih lednih i dry-tooling klasika, od kojih je trenutno mozda samo poneki napravljen, a ima i par laganijih slapova, medju kojima su najpoznatiji Prvi i Drugi u Krnici koji vijugaju kaskadasto u rusnatom pobocju i treba prici malo blize da bi ih se skuzilo. Auto smo pustili malo ispod Mihovog doma (cesta je bila ociscena do Mihovog, samo ne znamo do kud tocno vise gore, jer je vec puno prije bila postavljena tabla zabrane, koju smo, naravno, ignorirali :-)). Mihov je, bdv, bio zatvoren. Od auta do slapova bilo je onda samo 20-tak minuta pristupa.
Za razliku od Jezerskog, ovdje je bilo dosta losije vrijeme i snijeg je padao cijeli dan postepeno pojacavajuci, ali guzve zato nije bilo, stovise sreli smo samo jedan navez koji je iz slapa vec silazio kad smo mi bili na pocetku. Odabrali smo Drugi slap, jer je ulaz u Prvi izgledao malo cudno. Slap je lagan - nekakva trojka koja je miks grape i manjih i vecih skokova. I tako nekih pet, sest duzina. Nije bas da se covjek jako napenje, ali kako nitko od nas tamo nije nista penjao, bilo nam je fora otkriti nesto novo. Sidrista su uglavnom improvizirana na klekovini, s time da treba malo provjeriti i stanje klekovine i ostavljene zamkice, a Đana je nasla i jedan pjescani sat u stijeni :-). Absajl po smjeru.
Uglavnom, fora igraliste za upenjavanje, jer pored Prvog i Drugog slapa, vodic kaze da se mogu samostalno popeti i prve dvije duzine obliznje Zimske smeri koje isto ne izgledaju pretesko. Tko hoce malo zescu zabavu, osim spomenute Zimske smeri u cjelini koja u gornjem dijelu trenutno ne izgleda idealno, s lijeve strane slapa koji smo mi penjali ima raznoraznih ledenih žestica, a kad usporedim malo nase fotke iz daljine i onu iz slo vodica, cini se da bi nesto od toga cak moglo biti i napravljeno.
Fotkice od Marka:
https://www.dropbox.com/sh/fcm904rdvhxaurh/AAByrcCulBgwZzmE9FeWIb2na?dl=0

bojanrafaj
Postovi: 72
Pridružen/a: 08.07.11, 20:05

Re: Drugi slap u Krnici

PostPostao/la bojanrafaj » 23.02.15, 14:49

Em vozač, em fotograf, em mlad. Pa jeste mu bar pivu platili

veksica
Postovi: 55
Pridružen/a: 30.05.11, 11:27

Re: Drugi slap u Krnici

PostPostao/la veksica » 23.02.15, 14:56

Pazi, a jos je džentlmenski i ruksak nosio veci dio uspona... a k tome se i suzdrzavao od alkohola :-)

bojanrafaj
Postovi: 72
Pridružen/a: 08.07.11, 20:05

Re: Drugi slap u Krnici

PostPostao/la bojanrafaj » 23.02.15, 15:20

šta je ovo za alkohol plus?!?!? :shock:

Crankn
Postovi: 67
Pridružen/a: 25.05.11, 20:53

Re: Drugi slap u Krnici

PostPostao/la Crankn » 23.02.15, 16:40

Izgleda baš fora smjerić! :)

Btw žao mi je što nisam mogao sa vama... i thnx na pozivu!


Natrag na “Alpinizam”