Mala Mojstrovka - Severni raz

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
b.volkmann
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Mala Mojstrovka - Severni raz

PostPostao/la b.volkmann » 21.08.11, 13:39

Moj prvi smijer u suhoj stijeni u Alpama nakon pet godina pauze.
Edita i ja u četvrtak, 18.08.2011. rano ujutro odlazimo iz Rijeke prema Vršiću, točnije do Erjačeve koče odakle nam do ulaza u smijer treba kojih sat vremena. Smijer sam poznavao od prije tako da nije bilo problema sa traženjem ulaza, ali i za one koji ga budu po prvi puta penjali ne bi trebalo biti problema jer se ulaz dosta lako pronalazi putem opisa iz Slovenskih stena.
Smijer ima tri detalja - ulaz koji je negdje III+/IV (na početku se čini težim ali ima dobra hvatišta samo ih treba naći), zatim kamin III+ negdje u sredini smijera i izlaz, nekakav blagi prevjesić sa mnogo hvatišta ali jako kršljiv. Nakon tog prevjesića se obično priječi u lijevo na Hanzovu pot no mi na tom mjestu nastavljamo dalje varijantom smijera koji vodi sve do ruba stijene. Ta varijanta ima jedan detalj ocjene III+/IV a ostalo je lakše.
Nakon izlaza iz stijene nastavljamo Hanzovom poti na vrh Male Mojstrovke te se "normalnim" putem po jugoistočnoj strani spuštamo na Vršić gdje noćimo u Tičarjevom domu.
Slijedeći dan Kopiščarjevom poti odlazimo do Prednjeg okna na Prisojniku i od njega natrag na Vršić.
Kopiščarjeva pot je super - dosta eksponirana i obiluje sajlama, ljestvama itd.
Eto toliko, slike slijede.

b.volkmann

Re: Mala Mojstrovka - Severni raz

PostPostao/la b.volkmann » 01.09.11, 05:47

Natrag na “Alpinizam”