S Fuletom 13/08
Htjeli smo potegnut cijelu triglavsku, Fule jer mu prvi put u Steni, ja zato jer nisam nikad završio kroz dugu nemšku.
O Bavrskoj se dosta reklo, pa ću samo par stvari.
Na pristupu me uvjek namuči skok pred kraj prije zadnjeg sipara. U pravilu je uvijek mokro kud god da išao, ima trave i nije lijepo.
Prve dužine dok se ne pebaciš u lijevo su mi opet bile čudne. Valjda jer uđeš nabrijan pa hoćeš bit brz i onda nisi sav svoj.
Nakon Bavarske (mislim da nam je trebalo 4i pol sata) kroz grapu se lako prođe pored snežišća.
Nastavak kroz Nemšku počinje nakon što Zlatorogove staze zaviju iza stebra. Mislim da se one lako ubodu. Bolje probat niže pa ako ne ide malo se popest. Tako je bar bilo nama prva polica je izgledala horor, popeli se na prvu sljedeću našli klinovoce i lagano odšetali u desno.
E sad tu Tine obećava probleme u orijentaciji, manjak opremljenosti i ne baš dobru stijenu. Naše iskusvo je suprotno.
Skica koliko god generalizirala je dobra. Samo treba vodit računa da znaš na kojoj si polici na skici. Ostalo se posloži samo od sebe. Tu i tamo nailaziš na klinove kao potvrdu da si na dobrom putu, a i stijena nije niš lošija nego prije. Ljuska je svarno zanimljiv dio smjera.
Jedini minus je zadnja dužina kroz žlijeb koja vodi do ferate. Nema klinova, a uže povlači kamenje i baca točno po liniji penjanja.
Cirka 8 i pol sati za cijeli smjer od dna. Trebam reći da smo nekim čudom bili možda i jedini navez u cijeloj Steni.
Vođeni Matkovim savjetom klinove nismo nosili.
Silaz po Bambergu nikako da završi ne znam koliko možda i 3 sata.
Triglav Bavarska + Nemška IV+ 1000m
-
bojanrafaj
- Pridružen/a: 08.07.11, 20:05 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable