Kisni Dolomiti/Omis

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
veksica
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Kisni Dolomiti/Omis

PostPostao/la veksica » 17.08.11, 18:18

Unatoc tuzi i kaosu u glavi, tamo negdje oko 4. svibnja u Dolomite smo ipak na par dana otisli Maja, Kruno, Sinke i ja. Momci na frikanje i pogled na te drage vrhove, Maja i ja po neki laksi smjer. Svatko, mislim, po djelic neke svoje utjehe. Vrijeme nas bas nije mazilo i plan je bio ubosti neki kraci smjer prije kise koja je vec danima uredno dolazila oko 1, 2 popodne. Nakon malo frikanja u podnozju Cinqe Torri, Maja i ja se u petak odlucile za Spigolo Alpini na Piramide di Col dei Bos, III-IV, 350m. Lijepa smjerka, dobra sidrista, nekoliko cetvorki i lijepih detalja, dobro osigurana, s totalno pretjeranim crvenim mrljama oko klinova i strelicama koje te na dva mjesta usmjeravaju na pravi put. Bez obzira na to, bas ono sto ti treba da se malo sredis i gustas. Popele smjer bez puno zurbe i za tri sata gimmifajvale na vrhu (u djiru su kasnije bili ni manje ni vise no Franziskaneri, za one koje zanima ;-) i tako uspjele izbjeci kisurinu koja se srucila pola sata nakon sto smo stajale na vrhu. K i S u medjuvremenu pronasli odlicno frikaslite iznad Cortine, u samoj sumi, s 5 minuta pristupa i prekrasnim dugackim smjerovima svih tezina. Tamo smo proveli i iduci, djelomicno kisni dan. Maja i Sinke popeli lijepi 7a, Kruno bio blizu, (momci vec prije sredili jos par 6c-ova i 6b-ova), a Maja s lakocom prosla i kroz jedan 6c, koji sam ja nadrkavala, ali bezuspjesno taj put. U frikanju prolazi i ostatak GO-a. Iz Dolomita nakon dva dana bjezimo u Istru, malo u Nuglu, malo u Kompanj, a onda Kruno i ja pravac Omis, gdje nas cekaju prijatelji penjaci iz Zg-a. Nakon prvotnog šoka u obliku gomile ljudi i kiča u starom gradu, selimo dva kilometra uzvodno na Cetinu i iducih dana kampiramo na divlje uz rijeku s rutinom iz snova - ujutro kavica, cakula, promatranje pataka i kupanje u osvjezavajucoj Cetini, a popodne frikanje na fenomenalnim smjerovima. Cijeli kanjon je penjacki raj - osim sportskih sektora, ima prekrasnih dugih smjerova i mjesta za nove. Neki sektori u hladu su cijeli dan, a uz blizinu rijeke uopce se ne osjeca paklena vrucina. Nakon par dana konstantnog frikanja, vide se i rezultati. Izmedju ostalog Kruno flesa 7a, a za kraj nasa grupica uziva i u malom spektaklu - novi smjer koji su vrijedni momci iz Omisa zabusili samo dan ranije, dobija i prvog ponavljaca - samozatajni Daso, koji penje tek nesto vise od godinu i pol rjesava iz trece, u zestokom fajtu, ultra prevjesnu "Drogu" (oko 7b+, kaze on). Moram priznati da je uzbudljivo gledati kako se rjesava nikad prije ispenjana linija... I svaka cast momcima iz Omisa - u par dana sto smo bili tamo opremili su nekoliko lijepih i dugackih novih smjerova...
Slikice:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2105709994920.2114874.1010636668&l=2b8a9f6c65&type=1

grazic
Ime: Goran
Prezime: Razić

Re: Kisni Dolomiti/Omis

PostPostao/la grazic » 18.08.11, 12:42

Odlicno zvuci. Bas pravi rehabilitacijski GO! Jedino pretpostavljam da je to sve bilo ovaj mjesec, a ne pred tri mjeseca. Ili?

veksica

PostPostao/la veksica » 18.08.11, 13:38

Hehe, zaboravila sam spomenuti da smo usli u time warp :-)... a stas, jos sam zbunjena od povratka u realnost

alfred stokes

PostPostao/la alfred stokes » 18.08.11, 14:15

gimifajv, dolomiši, rupa u prostornovremenskom kontinuumu.... :shock:
Odlično !!

maja
Ime: Maja
Prezime: Vukas

PostPostao/la maja » 22.08.11, 12:46

Jes, jes, super nam je bilo... zapravo kad se sjetim odlične ekipe, Franciskanera i smjerova bilo nam je i više od super, bez obzira na jako loše vrijeme!

Samo bih htjela dodati par detalja za smjer Alpini na Piramide di Col dei Bos.
Pristup je samo pola sata, smjer je prilično dobro osiguran, ali jako dobro označen (nemoguće je izgubiti se), silaz je jednostavan - tako da je svakako za preporučiti bilo kome tko se upenjava ili je prvi put u Alpama samostalno :)

Franciskaner, jaa, živili ;)

maja
Ime: Maja
Prezime: Vukas

PostPostao/la maja » 24.08.11, 12:20

Pronašla sam kako se zove sportsko penjalište s kojim smo bili oduševljeni: Crepe de Oucera Bassi

Na netu nisam našla vodič (popis smjerova), ali ima neka stranica koja opisuje penjalište, a ima i dobrih fotki

Natrag na “Alpinizam”