Via Dallago - Mt. Gusela

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
veksica
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Via Dallago - Mt. Gusela

PostPostao/la veksica » 14.07.15, 08:49

Još jedni jednodnevni Dolomiti: navezi Elvin i Davor, Đana i ja. S obzirom na prognozu da je nedjelju popodne moguca kisa, biramo nesto krace iznad Passo Giau. Momci u zaspitani 300-metarski 7a u Lastoni di Formin, Đana i ja u Via Dallago u Mt. Gusela. Duzina se razlikuje od vodica do vodica (negdje pise i 350 metara), ali smjer ima realno oko 270-300 metara duzinskih, 8 duzina (mogu se spajati ako se improviziraju sidrista, inace ne sa 60 m uzeta). Jedna duzina je petica, ali detalj je kratak, vise neugodan nego tezak, da se odlicno osigurati s frendom (camalot 1), ostatak su lijepe cetvorke - ima nekoliko bas jako fora duzina. Sidrista na klinove ili pjescane satove (prvo sidriste cak i na spitove), po duzinama bas i nema klinova, ali se super da postavljati cokove, frendove, trakice. Orjentacija nije teska, nama je sve bilo logicno po skici iz Bernardijevog vodica. Preporucam ako vam treba nesto za par sati penjanja...
Poslije sam skuzila u njemackom vodicu za oko Cortine da lijevo od ovog smjera ide jedan mrvicu tezi (vecinom je petica), ali puno bolje osiguran (spitovi u detaljima) i navodno je isto super (ime smjera je Elisa)...
Par fotkica:
https://picasaweb.google.com/103349503574212396261/MtGuselaViaDallago?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLnL2vnw27jVPA&feat=directlink

bojanrafaj

Re: Via Dallago - Mt. Gusela

PostPostao/la bojanrafaj » 14.07.15, 08:59

a je vam na kraju uopće došla kiša? mi smo isto zato pobjegli južnije, ali mi se čini da ako je i pala da je pala tek navečer

veksica

Re: Via Dallago - Mt. Gusela

PostPostao/la veksica » 14.07.15, 09:49

Ma kakvi, malo su se skupili oblaci oko 14:00, ali nis. Dan iz snova. Bdw, nagovarala sam ih za Decimu :-) (bila sam svojedobno s Bojkom, Ladom i Gogom ispod nje, ali nam je bila mokra), ali su se momci nameracili na taj neki 7a, a tamo blizu da je isto ishodiste nije po vodicima bilo nista slicno. Bas mi fora da ste je popeli, vec godinama slusam kako je krasna :-)

Natrag na “Alpinizam”