24 listopada 2011 Autor: Ana Marinić Sportsko penjanje

Finale Regional Climbing kupa u Zagrebu

Finale Regional Climbing kupa u Zagrebu

U subotu 22.10. održano je finale, ujedno i četvrto po redu natjecanje RCC, ovog puta u organizaciji Z-top-a iz Zagreba, s ukupno oko 110 natjecatelja iz 5 zemalja (Hrvatska, Slovenija, Austrija, Mađarska, Srbija) . Penjalo se u kategorijama U10, U12, U14, U16 i U20. U kategoriji U12 nastupao je Luka, u kategoriji U16 Vito. Dva kvalifikacijska smjera, 8 finalista u svakoj kategoriji.

U Lukinoj kategoriji nastupalo je 10 natjecatelja, troje iz Hrvatske. Pet natjecatelja je oba kvalifikacijska smjera riješilo do topa. Finalni smjer popelo je četvero njih, smjer u superfinalu za troje natjecatelja, popeo je samo jedan. Luka je loše odradio finalni smjer plasiravši se na peto mjesto, Fran Zekan (Velebit) osvojio je osmo, a Filip Banko (Hiperaktiv) deveto mjesto. Pobjednik u toj kategoriji bio je, bez iznenađenja, Uznik Nicolai. Ovaj austrijski supertalent uvijek nas oduševljava svojim penjačkim izvedbama, ovog puta jedini popevši sve topove.

Vito se borio sa uobičajenim problemima „nedohvatnih“ hvatišta i ušao u finale. Od 12 natjecatelja završio je na šestom mjestu. Kvalifikacijske smjerove popelo je samo troje natjecatelja (uključujući Bornu), u finalu top je doseglo samo dvoje natjecatelja, dok u superfinalu za dvoje njih, top nije dosegao niti jedan. Borna Čujić (Z-top) osvojio je treće mjesto.

U ukupnom poretku je bilo iznenađenja, jer je do ovog natjecanja ukupno šestoplasirani skočio na treće mjesto time poguravši Luku na četvrto među 36 natjecatelja. Ipak, nakon prošlogodišnjeg ukupnog 20. mjesta ovo je veliki napredak. Vito je zauzeo odlično 12. mjesto u ukupnom poretku među 31 natjecateljem. Borna, Pia Čuljak (Z-top)  i Filip Pečenec (Pulfer) u ukupnom poretku osvojili su 3. mjesta.

Činjenica da su oba naša rak kidsa penjala u istim penjačicama (viti pretijesnim, luki prevelikim), u istom pojasu (viti pretijesnom, luki prevelikom..hm) i s istom vrećicom za magnezij (pošto je jedan od njih došao na natjecanje s rukama u džepovima i bez penjačke opreme),  valjda je kumovala plasiranju obojice na 50,00 % i ni više ni manje od zlatne sredine u svojim kategorijama. Mi bi bez vas dečki – umrli od dosade J.

Pogledajte i ukupne rezultate.