7 studenoga 2011 Autor: Ana Marinić Sportsko penjanje

Finale Kupa Hrvatske u boulderu

Finale Kupa Hrvatske u boulderu

U subotu 5.11. održano je finale Kupa u disciplini boulder, u organizaciji SPK Onsight.  Ovoga puta u malo većem broju, iz Rijeke su se u Pulu uputili Vito, Jakov, Tonka, Luka, Marta,  Matko i Lucija u pratnji Denisa, Baleta, Ane te brojne bliže i dalje rodbine željne davanja podrške troje novopečenih natjecatelja kojima je ovo bio prvi nastup nakon samo mjesec i pol treniranja.

Najbrojnija kategorija ponovo je bila ona najmlađa s četvero naših predstavnika. Matku, Luciji i Marti bilo je ovo vatreno krštenje, začinjeno brojnim emocijama u rasponu od smijeha do suza.

Nedostatak iskustva i kratko vrijeme priprema nije ih spriječilo da se lavovski bore u konkurenciji sa što znatno starijim i većim (Lucija ima 6 godina!), što znatno iskusnijim natjecateljima (Luka je u istoj kategoriji!) na zadovoljstvo ponosnog trenera. Lucija je osvojila deseto, a Marta deveto mjesto, čime su iza sebe ostavile čak dvije cicibanke.

Matko je u žaru borbe umalo iščupao sva hvatišta sa stijene i popeo se do odličnog šestog mjesta. Luka je iz prve, i ponovo jedini, popeo sve topove i osigurao si prvo mjesto i u ukupnom poretku Kupa.

U kadetskoj kategoriji razveselili su nas Tonka i Jakov. Jakov je dao sve od sebe pokušavajući se do zadnjeg atoma snage izboriti sa smjerovima i time zasluživši zlato, što ga je dovelo do trećeg mjesta u Kupu. Ne može se reći da ne zna birati natjecanja J. Tonka i Stella ponovo su stajale rame uz rame sve do drugog finalnog smjera kada je Stella za oprimak više osvojila zlato.  U ukupnom poretku, Tonka je završila na drugom mjestu, ponovo iza Stelle.

Vito kao Vito, odradio je prva četiri problema bez greške da bi se zatim posvađao sa petim. Niz nes(p)retnih ulaza na kraju ga je dovelo do brončane medalje i četvrtog mjesta u ukupnom poretku.

Gubljenje po nepreglednom prostranstvu bivše vojarne, rođendanski pokloni i slavljeničke torte, ples na svili, međugradska i međuklupska druženja, prebjezi u udrugu zaigrane koze i brojne nepisane dogodovštine upotpunile su u potpunosti ovu istarsku avanturu.  Hoćemo još!

Slike se nalaze Facebooku


Ana Marinić