18 travnja 2013 Autor: Vendi Šinkovec RAK

Druga vježba ljetne alpinističke škole

Prva dvodnevna vježba škole održana je za vikend, 13. i 14. 04. u Veloj Dragi.

Tečajcima je pokazano nekoliko novih i važnih stvari. U subotu se učilo prevezivanje i nekoliko uzlova, dok se u nedjelju učila izrada sidrišta. Paralelno se ponavljao rad ruku i neki uzlovi s prošle vježbe.
Bilo je vrlo zanimljivo na penjačkom planu. Penjali su se razni smjerovi na top-rope, dok su neki tečajci uspješno popeli svoje prve smjerove u vodstvu. Vjerujem da je mnogima najzanimljiviji bio toranj, bilo zbog pogleda, penjanja, ili nečeg trećeg 😉 Penjala su se dva smjera smjera od dvije dužine, tečajci su ponovili kako se izrađuje sidrište, ovaj put u stijeni, a za kraj se abseilaloU večernjim satima kako nam ne bi bilo dosadno, održano je maleno natjecanje. Svaki tečajac morao je prusiciranjem doći do stabla i zavezati dvostruki kižni uzao u što kraćem vremenu. Možda se na prvu prusiciranje čini zanimljivije, međutim dvostruki križni je pokupio svu slavu s obzirom da nekima “križevi” baš i nisu “sjedali”. Čestitke pobjedničkoj ekipi 🙂

Sve u svemu, odlična vježba i lijepo proveden vikend. Zahvale instruktorima koji su radili sa nama ta dva dana. Materijala za ponavljanje do slijedeće vježbe imamo dosta, te vjerujemo da će i ona biti jednako zanimljiva.