3 srpnja 2011 Autor: Goran Razić Sportsko penjanje

Damir popeo svoj drugi 8a!

Damir popeo svoj drugi 8a!

Penjačka sezona je u punom zamahu, a nekoliko dana pauze od ljetnih vrućina RAKovci su iskoristili za nekoliko odličnih rezultata na sportskim penjalištima.

Damir Behlić u subotu 02.07. je popeo svoj drugi 8a! Smjer Vaservaga u kanjonu Rječine bio je pravi odabir za Damira, koji kaže da je smjer vrlo sloperast i da je penjanje na “drastično trenje”. Ovo je ukupno drugo ponavljanje smjera, kojeg je zabušio Goran Matika, a do sada ga je povezao jedino Gianfranco Dušić.

Damir je prokomentirao kako mu je “teško potvrdit ili demantirat ocjenu” i rekao; “smjer u donjem dijelu karakterizira zaobljeni, od vode glatki, vapnenac (obzirom da je kanjon), a u gornjem dijelu jako tanka i uska pukotina zaobljenih rubova s drastičnim penjanjem nogama na trenje. Visina smjera je 12 metara, a penjalište je genijalno – samo 5 minuta od centra grada i u hladovini.”

Nekoliko slika fotkanih mobitelom pogledajte u galeriji…

 

No ovdje uspjesima u ovom tjednu nije kraj. Iako s ispenjanom manjom ocjenom od Damirove, no za njega ništa manje vrijednom, završio je i Nino Nalis. Nino je prije tri dana popeo svoj prvi 7b. Uspjeh je još vrjedniji zna li se da je rezultat stigao nakon samo godinu dana duge penjačke karijere. Riječ je o smjeru Bambucha na istom penjalištu u kanjonu Rječine. Smjer je zapravo ekstenzija smjera 6a, koji radi težih gibova u nastavku ima i veću ocjenu. Nino je do svog “personal besta” došao iz 3 pokušaja.


Foto: Denis Kovačević