23 siječnja 2015 Autor: Vedrana Simičević Natjecanja

Update: Damir Behlić u finalu “speeda” Svjetskog kupa u Saas-Feeu!

Član RAK-a Damir Behlić osvojio je danas senzacionalno deveto mjesto u kvalifikacijama za kategoriju “speed”, odnosno “brzinsko penjanje” na natjecanju UIAA Svjetskog kupa u lednom penjanju u Saas-Feeu, čime je jedan hrvatski natjecatelj po prvi put ušao u finale Svjetskog kupa. 
Podsjetimo, do sad je u polufinale težinske kategorije dva puta ulazio RAK-ovac Aleksandar Mataruga, a Damir je “imao” jedno polufinale u “speedu”.
Po novim propozicijama, osamnaest natjecatelja direktno iz kvalifikacija ulazi u finale, no visoko deveto mjesto u kvalifikacijama bio bi odličan uspjeh sam po sebi i da je zadržan nekadašnji princip natjecanja.
Od hrvatskih natjecatelja u Saas Feeu je i Mario Musulin koji se u svom prvom nastupu u Svjetskom kupu hrabro borio, ali nije imao previše šanse u konkurenciji prokušanih svjetskih “speedaša”.
U ovom trenutku traju kvalifikacije u disciplini “težinsko” gdje se i Behlić i Musulin bore za ulazak u polufinale.

Prijenos uživo možete gledati na linku www.iceclimbingworldcup.org

Finale speeda možete pratiti večeras od 21 sat.

UPDATE: U težinskoj kategoriji Damir nije uspio ući u polufinale, u svojoj grupi osvojio je 22 mjesto. Mario Musulin s druge strane, uspio je u svom prvom nastupu u Svjetskom kupu preteći neke iskusnije natjecatelje i završiti na 16. mjestu u svojoj grupi što također nije bilo dovoljno za prolazak dalje. Navijamo dalje u 21:00, kad je, podsjećamo, finale “speeda”. U reprezentaciji ove godine nastupa i Krunoslav Tomorad, no on se ozljedio neposredno prije natjecanja u Saas Feeu.