30 srpnja 2013 Autor: Elvis Vikić Ekspedicije

Bolivija: Illimani (Pico Sur) ispenjan!

25. srpnja smo stigli iz sela Pinaya do baznog logora i idući dan krenuli put visinskog logora na 5.400 mnv. Na žalost, na toj etapi uspona Vedran nam odustaje zbog posljedica visinske (u jednom trenutku jednostavno je zaboravio govoriti hrvatski jezik!).

Šestorka dolazi na 5.400 mnv i na jednom predivnom grebenu dižemo logor. Uspon do te točke s 30 kg na leđima dobrano nas je potrošio. Dižemo se u 2:00 sata i krećemo put vrha, noć je bila vedra i bez vjetra no hladnoća dobrom dijelu ekipe radi probleme na nogama i rukama.

Mic po mic i evo nas na vršnom grebenu, a onda kobasica i 100 lažnih vrhova pa konačno onaj pravi! U 10 ujutro stali smo na 6.439 mnv visoki Illimani. Zagrljaji, fotkanje pa pomalo i oprezno put visinskog logora.

Iznemogli ostajemo još jednu noć u visinskom i drugi se dan spuštamo u susret Vedranu u bazi. On je već stekao prijatelje među nosačima, pastirima i ostalom ekipom 🙂

Trenutno se odmaramo u La Pazu, sutra idemo na bicikle niz tzv. cestu smrti te onda nastavljamo u džunglu Pampas na sjeveru Bolivije. Dio puta s planinama je završen, popeli smo 6 vrhova i na jednom nam je falilo 100 m. Naravno da smo svi vrlo zadovoljni 🙂

Mislim da je ovo posljednje javljanje iz Bolivije. Vidimo se 8.8. u klubu! Puuuuno pozdrava od cijele ekipe!

Fotke:
– penjacka je Elvis s uspona na Pequeno Alpamayo,
– zajednicka je s vrha Tarija (u pozadini Pequeno),
– panorama je od doline Condoriri s jezerom u kojem su se Vidic i Elvis okupali 🙂