12 ožujka 2018 Autor: RAK RAK

Alpinistička škola

Dragi prijatelji Riječkog alpinističkog kluba. Pozivamo vas na RAK-ovu ljetnu alpinističku školu – proljeće 2018. Ovime službeno otvaramo prijave za školu, koja počinje u srijedu 04.04. u 19.00 sati u prostorijama kluba, na adresi Šetalište XIII. divizije 28.

Plan škole je kombinacijom terenskih vježbi i predavanja do kraja svibnja, prenjeti polaznicima sve potrebne vještine za sigurno bavljenje alpinizmom. Teorijska predavanja će se održavati srijedom s početkom u 19:00 sati. Cjelodnevne terenske vježbe, od kojih neke i dvodnevne sa spavanjem u prirodi, će se odrađivati vikendima na penjalištima u okolici Rijeke i u Istri, sa završnom vježbom u Paklenici.

Nakon što ste zadovoljili uvjete, slijedi i izlazak na ispit, koji se sastoji od teorijskog i praktičnog djela. Nakon položenog ispita steći ćete zvanje: Mlađi alpinist pripravnik.

Svi zainteresirani, koji žele rezervirati svoje mjesto na školi, mogu se prijaviti na skola@rak-rijeka.org gdje će ujedno dobiti i dodatne informacije o samoj školi. U prijavi navedite sljedeće podatke: ime, prezime, datum rođenja, adresu, email adresu, broj mobitela te jesete li već član neke udruge pri HPSu.

Broj prijavljenih je limitiran na 20.

Više o samoj školi možete pročitati ovdje.